Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test antiperspirantů: Který vydrží celodenní zápřah a jaký u nás neobstál?

  • 25. května 2017 | 06:00

    Pomocník, bez něhož bychom už jen těžko dokázaly žít! Než vyběhnete pro další do obchodu, přečtěte si naše redakční recenze na antiperspiranty a deodoranty. Kromě klasických tuhých antiperspirantů jsme vyzkoušely i novinky v podobě kruhových rozprašovačů nebo deokrystalu. Jak zvládly zátěžovou zkoušku?

  • Gábi, redaktorka VIP

    Přírodní deodorant Ponio levandule a máta, 198 Kč (50 g). Koupíte na VEMZU.cz
    Autor: archiv firem
    Přírodní deodorant Ponio levandule
    a máta, 198 Kč
    (50 g)


    Ještě jsem předtím nikdy nezkoušela přírodní deodoranty, protože jsem k nim neměla důvěru a taky mi nebyla příjemná jejich vůně. Tento deodorant voní po levanduli a rozmarýnu, ale nejvíce je cítit máta. Kombinace těchto vůní je ve finále velice zajímavá. Podrobila jsem deodorant zatěžkávací zkoušce ve velmi teplém dni a prošel na výbornou. Skvělé je, že neucpává póry, vaše kůže normálně funguje, je absolutně přírodní. Balení je v recyklovatelném papírovém obalu, a dokonce si můžete dokoupit jen vnitřek za nižší cenu a používat původní obal. Super ekologické! 

    Známka jako ve škole: 1 

    Intenzivní antiperspirant Eucerin ve spreji, 199 Kč (30 ml)
    Autor: archiv firem
    Intenzivní antiperspirant Eucerin ve spreji, 199 Kč
    (30 ml)


    Tento antiperspirant je přesný opak přírodního. Je vyvinut speciálně pro lidi, kteří trpí nadměrným pocením. Používá se večer před spaním, samozřejmě po sprše. To je trochu problém, protože běžně do postele antiperspirant nepoužívám. Účinek by měl být tři dny, protože látky se vstřebají hlouběji do kůže. Funguje to, ale pokud jste proti chemickým složkám, pak tohle je asi hotový dryják. Přesto uzpůsobený i té nejcitlivější pokožce.

    Známka jako ve škole: 1 

  • Elen, redaktorka

    Antiperspirant Perspirex original roll-on, 224 Kč (20 ml). Koupíte na www.fann.cz.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Perspirex original

    roll-on, 224 Kč (20 ml)

    Tento antiperspirant bych doporučila, ale pouze příležitostně, jelikož má ochranu tři až pět dnů, určitě ne na každodenní používání. Nedoporučuji po holení, jelikož na citlivé pokožce po oholení štípe. Důležité je také správné nanášení, a to večer před spaním. Vše splňuje, tedy účinně omezuje pocení
    a zápach.


    Známka jako ve škole: 2

  • Božena, produkční

    Antiperspirant Nivea Energy Fresh, 88 Kč (150 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Nivea Energy Fresh, 88 Kč (150 ml)

    Jestli potřebujete opravdu dobrý antiperspirant na léto, tak tahle novinka od Nivey je perfektní volba. Jeho vůně je moc příjemná
    a nevtíravá, ale co je ještě důležitější, opravdu funguje. Vyzkoušela jsem ho několikrát na sluníčku při volejbalu a zpocená jsem byla všude kromě podpaží. Testovala jsem variantu ve spreji a super je
    i jeho rozprašovač. Většina sprejů má úzký a silný proud, ale Nivea antiperspirant rozstříkne jemným proudem se širokým záběrem.


    Známka jako ve škole:1

  • Brigita, editorka

    Antiperspirant Rituals Sakura, 105 Kč (50 ml). Koupíte na www.rituals.cz.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Rituals Sakura, 105 Kč (50 ml)

    Tohle není antiperspirant, který si zaběhnete koupit do drogerie, když vám zrovna dojde. Rozhodně je to ale skvost, který chcete mít položený na kosmetickém stolku. Nádherný design a vůně rýžového mléka a třešňového květu jsou dvě veci, díky kterým jsem si ho naprosto zamilovala. Co je ale nejdůležitější: spolehlivě omezuje pocení a nevtíravá vůně vydrží celý den. A to i v teplém počasí.

    Známka jako ve škole: 1

  • Irena, editorka Mojezdraví.cz

    Bioderma Sensibio Déo Anti-transpirant roll- -on, 215 Kč (50 ml). Seženete v síti lékáren.
    Autor: archiv firem
    Bioderma Sensibio Déo Anti-transpirant roll-on, 215 Kč (50 ml)

    První věc, která mě nadchla, je, že obsah nelepí, když se nanáší, a rychle schne. Bioderma tedy vychytala to, co mě jindy od používání kuliček odrazuje: nemusíte po nanesení setrvat pět minut s roztaženýma rukama. Neštípe, a to ani po oholení, jemně voní a netluče se s parfémem. Co se týče toho hlavního, výdrže, patří k lepšímu průměru, co se dá od kuličky očekávat. Běžně vydrží tak půl dne, v horku kolem dvou hodin. Je malá a praktická do kabelky, takže opakované použití přes den není problém. Cena je ovšem vyšší než u běžné drogerie.

    Známka jako ve škole: 2

    Minerální antiperspirant ve spreji Garnier Pure Active, 79,90 Kč (150 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Minerální antiperspirant ve spreji Garnier Pure Active, 79,90 Kč 

    Antiperspiranty ve spreji jsou moje letní jistota. U těch, které slibují 48 hodin ochrany, počítám
    s tím, že by ve vedru mohly vydržet pár hodin. Nejinak tomu bylo u Garnieru. Při teplotě kolem dvacítky a běžné námaze vydrží celý den, při třicítkách a sportu dvě hodiny. Přidaný tea tree olej likviduje bakterie, výrobek má zajistit eliminaci nepříjemného zápachu a v tom funguje opravdu spolehlivě. Pojistka na víčku proti otevření v kabelce z něj udělala jednoho z mých favoritů pro horké letní dny.

    Známka jako ve škole: 1

  • Andrea, redaktorka módy

    Antiperspirant Nivea Invisible for black & white Pure, 88 Kč (150 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem

    Antiperspirant Nivea Invisible for black & white Pure, 88 Kč (150 ml)

    Uzavíratelný antiperspirant slibuje, že je ideální pro bílé a černé oblečení. Černou nosím téměř denně, takže opravdu potřebuji, aby přípravek proti pocení nezanechával skvrny. Když ho necháte chvilku zaschnout, určitě se vám do oblečení neotiskne, když se navoníte během dne, uděláte si
    v podpaží viditelnou mapu. Co se týče pocení ale maximálně funguje, eliminuje ho a zabraňuje zápachu. Navíc oceňuji bezpečnostní zámek, díky kterému si antiperspirant omylem nenastříkáte do kabelky.

    Známka jako ve škole: 1-

     

    Tuhý antiperspirant Dove Original, 89,90 Kč (40 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Tuhý antiperspirant Dove Original, 89,90 Kč (40 ml)

    Mazací antiperspiranty mají velkou nevýhodu, nechávají stopy na tmavém oblečení. Když ale toto pominu, fungují skvěle. Dove má navíc příjemnou mýdlovou vůni, která vydrží celý den.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kateřina, redaktorka Mojezdraví.cz

    Antiperspirant Garnier NEO Dry Mist Shower Clean, 89,90 Kč (150 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Garnier NEO Dry Mist Shower Clean, 89,90 Kč (150 ml)


    První, co mě na tomto antiperspirantu zaujalo, je jeho novátorský obal, respektive rozprašovač. Ten musím hodnotit kladně. Rozptyl spreje je příjemný a řekla bych, že i efektivnější než i klasických rozprašovačů. Nedráždí pokožku a příjemně a nenápadně voní. Tím ovšem jeho kvality končí. Pokud tedy od antiperspirantu požadujete to, co já. Abyste se nepotili. Já se potila i po opakovaném nanesení a mokré skvrny na oblečení toho byly důkazem. Nicméně musím sebekriticky uznat, že jsem ještě nenašla antiperspirant, který by mi od pocení pomohl.


    Vzhledem k nízké ceně a příjemné vůni hodnotím známkou 2.

     

    Antiperspirant Garnier PureACTIVE, 79 Kč (50 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Garnier PureACTIVE, 79 Kč (50 ml)


    Kuličkové antiperspiranty moc nepoužívám, takže jsem byla stejně jako u sprejové varianty Garnier antiperspirantu nadšená designem. Praktický i pěkně vyvedený obal, který padne do ruky. Dobře se nanáší a pěkně, decentně voní. Pocení ale nezabrání. Dokonce se mi na černém tílku objevily bílé skvrny od potu už hodinu po nanesení. Přišlo mi, že podpaží spíše navlhčí, než vysuší. Pozitivně však hodnotím to, že přes mokré kruhy v podpaždí jsem neměla pocit, že mě provází nepříjemný zápach, a také jsem necítila žádné podráždění pokožky.


    Známka jako ve škole: 2-

  • Radka, editorka Supermámy.cz

    Antiperspirant Artdeco Sensual Balance, 359 Kč (75 ml). Koupíte na www.asianspa-artdeco.cz.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Artdeco Sensual Balance, 359 Kč
    (75 ml)

    Deodorant bych si dovedla představit za méně peněz, ale jinak jsem byla spokojená. Funguje, má jemnou vůni, což přesně požaduji, nicméně je to klasika obsahující hliník, což někomu může vadit.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Antiperspirant Dove Mineral Touch, 89,90 Kč (150 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Dove Mineral Touch, 89,90 Kč (150 ml)

    Neurazí, nenadchne, už jsem zažila spolehlivější výrobky, nicméně běžnou všednodenní zátěž, kdy se člověk jen přesouvá doma a do práce, vcelku zvládne. Slibuje účinek 48 hodin, což na druhou stranu vůbec nevyžaduji.

    Známka jako ve škole: 2-

     

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    Deokrystal Purity Vision, 97 Kč (60 g). Koupíte na www.organictime.cz.
    Autor: archiv firem
    Deokrystal Purity Vision, 97 Kč (60 g)

    Tento deodorant má pro mě několik pro
    i proti. Líbí se mi zajímavé balení, ve kterém najdete stoprocentně přírodní krystal. Jedná se o deodorant, takže pocení nezabraňuje, a zároveň tedy neucpává potní žlázy. Další plus. Díky svým antibakteriálním schopnostem krystal eliminuje nepříjemný zápach. To mohu potvrdit. Nicméně mi osobně celý den nefungoval, i když musím přiznat, že ten den bylo vážně horko. Jeho balení je ale skladné, takže do kabelky je ideální a můžete ho použít kdykoli během dne. Nevýhodou je, že před použitím je třeba krystal navlhčit a až poté jím natřít podpaží.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Deodorant s prodlouženým účinkem Nuxe Body, 239 Kč (50 ml). Koupíte na www.nuxe-kosmetika.cz.
    Autor: archiv firem
    Deodorant s prodlouženým účinkem Nuxe Body, 239 Kč (50 ml)

    Pokud vyhledáváte extra voňavé deodoranty, tento vám udělá radost! Voní skoro jako parfém. Jeho konzistence je hodně krémová, ale poměrně rychle zasychá. Kladně hodnotím i to, že nezanechává skvrny na oblečení. Co se týče jeho působení, je střední. Během náročného dne jsem měla potřebu ho použít opakovaně.

    Známka jako ve škole: 2- 

     

    Antiperspirant Neo Dry Cream Fruity Flower, 99,90 Kč (40 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant
    Neo Dry Cream Fruity Flower, 99,90 Kč (40 ml)

    Do třetice to nejlepší! Líbí se mi jeho jeho balení, kdy si vymáčknete tolik krému, kolik potřebujete. Pokožka po něm není mastná, ale  zůstane krásně hebká. Jeho výdrž byla pro mě dostačující a líbila se mi i jeho sladká vůně, která ale není tak výrazná jako třeba u deodorantu od Nuxe. 

    Známka jako ve škole: 1 

     

  • Markéta, redaktorka


    Antiperspirant Dove Original ve spreji, 89,90 Kč (125 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Dove Original ve spreji, 89,90 Kč (125 ml)

    Tento deodorant od Dove je malým pomocníkem do kabelky. Velikost jeho lahvičky je ideální na cesty nebo do práce. Jeho vůně je příjemná a trvá poměrně dlouho, jen by se nemusel při nanášení tolik prášit. Na letní dny je to však ideální osvěžení. Já
    k němu mám pouze jednu připomínku: poměrně dost maže. Takže pozor při oblékání zejména černých triček, zanechává bílé šmouhy.


    Známka jako ve škole: 3

  • Maruška, redaktorka

    Antiperspirant Garnier NEO Dry Mist Fresh Blossom, 89,90 Kč (150 ml). Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant Garnier NEO Dry Mist Fresh Blossom, 89,90 Kč (150 ml)

    Garnier Neo 48 hodin má bránit pocení a zápachu dva dny. Upřímně řečeno, nebyla jsem tolik statečná, abych to testovala. Nicméně při běžném teplém dni musím říct, že funguje skvěle. Sice stoprocentně pocení nezamezí, což by bylo hlavně nezdravé, ale hodně je omezí
    a ovocná vůně elminuje veškerý zápach. Navíc aplikátor není klasický, ale s rozprašovačem, který antiperspirant rozstříkne po celém podpaží.


    Známka jako ve škole: 2


    Deodorant Nobilis Tilia Cedr-santal, roll-on, 239 Kč (50 ml). Koupíte na www.eshop.nobilis.cz.
    Autor: archiv firem
    Deodorant Nobilis Tilia Cedr-santal, roll-on, 239 Kč (50 ml)

    Zprvu jsem se trochu bála, jak na mě bude přírodní deodorant Nobilis Tilia s vůní cedru
    a santalu působit. Ta vůně je úžasná! Je příjemná a člověk má pocit, jako by se octl v Alpách. Ale pokud od něj očekáváte působení při větší fyzické námaze nebo skutečně teplém počasí, raději sáhněte po něčem jiném. Zmírnění pocení jsem nezaznamenala ani trochu. Zase na druhou stranu: alespoň člověk voní svěže.

    Známka jako ve škole: 3

     

Autor: luh
Diskuse ke článku
.