Pátek 17. května 2024
Svátek slaví Aneta, zítra Nataša
Oblačno, déšť 20°C

Žena sdílí příběh prarodičů, kteří oslavili nebeskou svatbu. Recept na štěstí je láska, říká

15. listopadu 2021 | 05:00

Lásku jako trám zažívali jeden k druhému celých osmdesát let. Splnili si své sny a bok po boku se celý život podporovali, zažívali štěstí i smutek. Jeden druhého neopustil ani na smrtelné posteli. Vášeň, kterou tito manželé celoživotně cítili, je k neuvěření. 

Chelsea Dyck je vnučkou páru, který se potkal v roce 1940. "Když babička poprvé potkala mého dědu, bylo jí čtrnáct let a dědeček byl jen o rok starší. Prý se bavili a pošťuchovali, tahali se o kapesník." Kdo by to byl řekl, že za pár let z toho bude svatba. Když bylo babičce osmnáct let, jen tak mezi řečí ji její partner požádal o ruku.

"Vzpomínám, jak děda popisoval jejich svatební den. Byl velmi šťastný. I po tolika letech jsem v jeho očích viděla lásku a jiskru," vypráví Chelsea. Za osmdesát let vztahu toho stihli hodně. Mají pět dcer a osmnáct vnoučat. Oslavili dokonce nebeskou svatbu, tedy 75 let od doby, kdy vstoupili do manželství. Na oslavu jejich výročí si babička oblékla své svatební šaty. "Když ji dědeček spatřil, oči se mu rozzářily. Láska a radost v místnosti byly doslova hmatatelné!"

Video se připravuje ...
Slavné celebrity a jejich lásky ze střední, které vydržely dodnes • VIDEO: Videohub

Toto výročí pro ně znamenalo hodně. Tušili totiž, že to může být jejich poslední. Krátce po oslavě si dědeček zlomil kyčel a musel být převezen do nemocnice, kde s ním jeho manželka nemohla být. Proto rodina zařídila převoz speciálním letadlem do domu jedné z jeho dcer. Tam dědečkovi poskytla rodina potřebnou péči a hlavně umožnila manželům být spolu bok po boku až do konce.

"To, co dělá příběh mých prarodičů tak dokonalý, je pouze čistá láska. Měli ji v sobě i v těžkých chvílích. Museli odpouštět a o vztah pečovat. Žádala jsem je o radu, jak na tak pevné manželství. Řekli mi jen, že nesmím přestat milovat," vzpomíná Chelsea. Milovat jednoho člověka osmdesát let není lehké, že to za to ale stojí, nám dokazuje tento skutečně romantický příběh dvou milujících lidí. 

Autor: Adéla Ondroušková