Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Veronika s velikostí 56 inspiruje baculky: Neskrývejte se v neforemném oblečení!

27. května 2020 | 06:00

I když má netypickou velikost 56, ohromně jí to sluší. Styl pin-up byl pro Veroniku láska na první pohled. Miluje módu 50. let, auta i hudbu z té doby. Je to asi 5 let, co si ušila své první šaty s puntíky. Nadšeně tleskají i její partner Erik, který ji nedávno požádal o ruku, její dva synové Jindra (10) a Oliver (8) i kolegové z práce a přátelé.

Neměla moc velké sebevědomí, jak z dětství, tak z manželství. Ale pak přišel zlom a Veronika Mayová (37) si uvědomila, že chce být sama sebou a mít se ráda.

Samozřejmě to nebylo jako blesk z čistého nebe, ale šlo o práci se svou duší a sebepřijetím. Díky tomu jsem se dostala k plus size modelingu a měla možnost inspirovat další ženy plných tvarů, což mne velmi těší,“ vypráví nadšeně okatá baculatá černovláska, kterou nedávno požádal o ruku originálním způsobem její partner Erik

Prohlédněte si fotky ze zásnub v galerii:

Veronika (37) s rodinou, Jindra (10), Oliver (8) a Erik (38)
Autor: archiv Veroniky Mayové

Partner obdivuje, jak dokáže vše sladit

Na mé snoubence si jiný styl ani neumím představit. Obléká se tak, co se známe, a to mě zaujalo na první pohled. Má cit pro detail, umí sladit k šatům i boty, spodničku a doplňky, které si i sama vyrábí. Je velmi zručná a kreativní, tvoří různé brože a šperky z plsti, fima, korálků, dokonce i podobizny mazlíčků na přání podle fotografie. I některé šaty si šila sama,“ obdivuje svou vyvolenou Erik Varga.

Černovláska miluje pin-up a celkově vintage již poměrně dlouho. „Líbí se mi, když je žena ženou. Elegantní a svůdná dáma. Nejen navenek, ale i svým chováním. Líbí se mi šaty, protože sluší opravdu každé ženě a jsou velmi pohodlné. Když pominu občasné natáhnutí legín na vyběhnutí se psem, neměla jsem na sobě kalhoty velmi dlouho,“ zamyslela se Veronika Mayová.

I když celou základní školu tancovala, bříško bylo relativně ploché, ale křivky se objevovaly vždycky. „Přibírala jsem postupně. Jsem asi typický případ zraněné duše a hledání útěchy v jídle. Doteď jsem ale požitkář, miluji dobré jídlo a čokoládu,“ dodala černovlasá kráska.

Ráda také nosí květiny do vlasů
Autor: archiv Veroniky Mayové

Partner je pyšný, když ji lidé na ulici chválí

Její přítel se ani neodvažuje odhadovat, kolik šatů má jeho drahá polovička ve skříni. „Podporuji ji, protože jí to moc sluší, a jsem pyšný, když ji pochválí i kolemjdoucí a chtějí poradit, kde takové šaty nakupuje. Tento styl ji naprosto vystihuje a dokresluje její výjimečnou osobnost,“ pochvaluje si Veroničin snoubenec, kterému se pin-up styl líbí od dob, kdy se začal zajímat o letectvo druhé světové války. To je jeho velkým koníčkem. „Móda 50. let je mi sympatická, muži se oblékali jako gentlemani a ženy byly krásně ženské s výraznými křivkami,“ doplnil Erik.

Mladá maminka se zúčastnila různých focení, přehlídek a také focení kalendáře. „Bylo pro mě fajn překonat svůj počáteční stud a strach, jak mě druzí přijmou. Myslím, že je to hodně v hlavě. Jak žena vnímá sama sebe, to stejné ze sebe i vyzařuje,“ zamyslela se Veronika a dodala, že by bylo škoda sedět doma a mít pocit, že dokud nezhubnete, druzí vás nepřijmou a nemáte právo si užívat života.

Veronika má ráda pin-up účesy
Autor: archiv Veroniky Mayové

„Pin-up styl vám změní i osobnost“

Často mě s nadšením osloví i lidé na ulici. Myslím, že ten dojem nedělají jen šaty, tato móda vám změní i osobnost, je to životní styl. Je krásně ženská, probudí ve vás dámu. Úžasné na tomto stylu je, že sluší každé ženě, štíhlé i té s křivkami. Většinou si objednávám šaty z Anglie u ověřených značek a také sama šiju, takže s výběrem není problém. Konečně miluji barvy nejen kolem sebe, ale i na sobě." Veronika doufá, že bude inspirací alespoň pro nějakou baculku, aby si uvědomila, že je krásná a nemusí se skrývat v neforemném oblečení.

Mladá žena přiznává, že byla několikrát terčem posměchu a vyslechla si kvůli své figuře nelichotivé komentáře. „Ano, to se mi samozřejmě stalo několikrát, což mi na sebevědomí také nepřidávalo. Ale tím sebepřijetím se výrazně snížila frekvence takových útoků. Vlastně se mi to už dlouho nestalo. Naopak, kolikrát mě osloví muži i ženy, že mi to velmi sluší. Je to milé a povzbuzující,“ usmívá se sedmatřicetiletá baculka.

Trápí ji otírání stehen a vzdala se podvazků

Zároveň ale přiznává, že její postava má nějaké limity v oblékání. „Tak limity určitě má. Třeba se mi velmi líbí ostatní pin-up dámy, které nosí krásné podvazky. Ráda bych je také nosila, ale nelíbí se mi na mých stehnech a vlastně nevím, zda bych sehnala na sebe vhodný podvazkový pás. Otírání stehen je problém pro spoustu žen. Tak tři roky si slibuji, že zkusím bandaletky. Jedny jsem si ušila, ale nebylo to ono, tak snad ty kupované budou lepší. Často ale stačí třeba tuhý antiperspirant,“ doporučuje Veronika Mayová.