Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Je to naposledy: Otec umírá na rakovinu a jeho děti mu připravily tuto dojemnou oslavu!

27. září 2018 | 06:00

Před dvěma lety se jim zhroutil svět. Joemu, otci rodiny a skvělému manželovi, zjistili zákeřnou rakovinu, která se už rozšířila po celém jeho těle. Rozhodl se proto, že zbytek svého života stráví v hospicu a nebude svou rodinu zatěžovat.

Před sňatkem s Carol měl on sám děti čtyři a ona tři. Nyní mají oba tedy velice rozrostlou rodinu, která onemocněním svého tatínka šíleně trpí. Všichni ho vzorně a rádi navštěvují a snaží se mu zpříjemnit každou chvilku zbývajícího života.

Carol a Joe byli celý život výstavní pár. Milovali jen sebe a nikdy se nad nimi žádná zlověstná mračna nestahovala. "Máma se před ním snaží neplakat, ale často ji ubrečenou najdu na zahradě nebo v koupelně. Ví, že už tu s ní brzy nebude," podotkla jejich utrápená dcera. 

Každý srpen slavili manželé výročí svatby a ani letošní rok nebyl výjimkou. Děti totiž pro své rodiče přichystaly nejdojemnější a bohužel poslední výročí vůbec. Vše bylo v barvách jejich svatby, na stole byly stejné květiny a servírovalo se Joeovo oblíbené jídlo. V místnosti hrála jejich oblíbená svatební píseň. "Bylo to tak dojemné, nechali jsme je o samotě, aby si svůj večer ještě naposledy užili," vypráví dcera.

Srdce manželky, dětí a vnoučat budou po odchodu teprve dvaašedesátileté hlavy rodiny prázdnější. Sám Joe ale říká, že ví, že to jeho rodina zvládne, a cítí, že mu bude bez bolesti a trápení lépe. Proto se všichni snaží být stateční a jednoho z nejbližších členů rodiny si užívají do poslední chvíle.

Autor: Adéla Ondroušková