Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejstarší blogerka: Je jí 104 let a chlapa hledá na internetu

Fotografie
16. března 2017 | 06:00

Je jí 104 let a již 4 roky píše na svůj blog. Na stáří si nestěžuje a na smrt nemyslí, naopak zbytek svého života se snaží si náležitě užívat.

Být blogerkou není v dnešní době žádnou zvláštností, ale Dagny Carlsson si svůj blog založila před čtyřmi roky, kdy jí bylo 100 let. Dnes je známou švédskou hvězdou, kterou lidé poznávají na ulici, a která je dokonce zvána do nejrůznějších televizních pořadů.

Na svůj blog přispívá téměř každý den. Dočíst se zde můžete o rozmanitých věcech, většinou se však články týkají dne, který prožila. Někdy píše o švédských tradicích a o cestování, jindy o financích nebo třeba o módě. Její blog můžete zhlédnout zde.

S počítačem se naučila pracovat až v 99 letech, a dokonce se pustila do počítačových kurzů, kde sama učí starší dámy, jak zacházet s počítačem. Tato žena se řídí větou o tom, že život je příliš krátký na to, aby měl člověk stále z něčeho strach. Proto je tak aktivní i ve svém vysokém věku. Její příběh je tak jedinečný, že o ní byl dokonce natočen dokument s názvem Život začíná po stovce.

Kromě blogování hledá Dagny on-line také muže. Po smrti manžela si totiž nemá s kým zatančit. Na internetové seznamce ale předem upozorňuje, že nehledá nic vážného. "Zbývá mi pár let, je čas si je užít," říká Dagny a současně si stěžuje, že najít partnera je řehole. Muži kolem osmdesátky jí totiž připadají jako "chlapci". No jisté je, že vitalitu a schopnost užívat si života bychom této švédské dámě mohli mnozí závidět.

Video se připravuje ...
Ukázka dokumentu o blogerce "Život začíná po stovce". • VIDEO: youtube.com

Autor: Markéta Tošnarová