Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pětkrát zákeřnou rakovinu překonala, nakonec jí podlehla den po své svatbě

14. června 2014 | 06:00

Mindi Jo Flanagenová se postavila před oltář s mužem, kterého milovala, za doprovodu svých tří dcer ale bohužel, den po jejich svatbě ji po sedmiletém boji připravila o život rakovina.


Mindi diagnostikovali lékaři v roce 2009 pozdní stádium rakoviny vaječníků, což bylo jen rok poté, co se vypořádala s rakovinou prsou. Podstoupila oboustrannou masektomii. Mindi podstoupila chemoterapii a experimentální léčbu, ale poté, co se pětkrát zdálo, že má vyhráno, se rakovina vrátila po šesté a tentokrát už jí nedala šanci.

„Byla to úžasná bytost. Během celé té těžké doby, kdy se snažila vypořádat s nemocí, si zachovávala důstojnost a vše zvládala s velkou grácií. Nikdy si nestěžovala, byla tím zářivým světlem pro všechny kolem až do své smrti,“ vyjádřila se o Mindi její sestra.  

Mindi Jo Flanagan si den před smrtí splnila sen
Autor: nydailymail


Joe Bakalar, který byl jejím partnerem sedm let, požádal Mindi o ruku, protože už nechtěl déle čekat, věděl, že konec může přijít kdykoli a chtěl se svou partnerkou zpečetit jejich lásku. „Byla smířená se smrtí, odcházela v klidu a míru. To pro nás, kteří jsme zůstali, je to hrozně těžké,“ přiznal Bakalar.

Pro všechny tři své dcery, dvě devítiletá dvojčata, která měla z předchozího manželství a jednu šestiletou dcerku, kterou měla s Joem, zanechala narozeninová přáníčka, která budou dostávat každý rok, až do svých osmnácti let.