Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílená závislost: Dívka pojídá oční stíny, zničilo jí to srdce a hrozí jí rakovina

3. února 2014 | 06:00

Většina z nás si je obvykle nanáší na oční víčka. Dvaadvacetiletá Brittoni ale stíny "mlsá" jako my čokoládu. A to už dlouhých třináct let. Kvůli chemikáliím v nich obsaženým má zničené zdraví. Za vše přitom může její matka.

Někdo je závislý na kávě, někdo na cigaretách a další třeba na čokoládě. Mladá Američanka ale propadla závislosti, kterou asi nikdo z nás nepochopí. Denně totiž spořádá kolem dvaceti políček očních stínů.

"Je to jako touha po vaší oblíbené bonboniéře. Dávám přednost šedé, bílé a hnědý, odstínům, chutnají lépe než tmavé barvy," prozradila Bettoni v pořadu My Strange Addicton.

Než si Brittoni koupí oční stíny, vždy je nejdřív ochutná.
Autor: reprofoto TLC

Paradoxem je, že za její podivnou "úchylku" s největší pravděpodobností může vlastní matka. V dětství jí totiž místo cukru sypala koblihy pudrem. Chtěla tak snížit jejich kalorickou hodnotu.

Malé Brittoni ale vůně a chuť bílého prášku učarovala. Oční stíny začala pojídat už jako devítiletá. A své závislosti se nezbavila dodnes. Bez své každodenní "dávky" si nedovede život představit.

Podivná záliba jí však začíná ohrožovat na životě. Podstoupila totiž řadu testů a vyšetření, na jejichž základě jí ošetřující lékař Jack Siebenaler musel důrazně varovat.

Nepřestane-li stíny konzumovat, hrozí jí vážné zdravotní komplikace a může dokonce zemřít. Už teď má problémy se srdcem a navíc jí hrozí rakovina. Podpořit se jí snaží snoubenec Josh. Snad bude úspěšný.