Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nemůže zpívat, protože prdí! Kvůli zpackané operaci pěvkyně žaluje nemocnici

Operní pěvkyně soudí nemocnici za pokaženou operaci
28. ledna 2014 | 15:09

Americká operní pěvkyně z Nashvillské společnosti Amy Herbstová se rozhodla podat žalobu na nemocnici, ve které přivedla na svět svého potomka. Důvod soudního sporu je velice pikantní. Zpěvačka už nemůže dále pokračovat ve své pěvecké kariéře, kvůli nekontrolovatelnému prdění.


Během porodu byla použitá běžná technika nastřižení vagíny, které se normálně provádí pod lokálním umrtvením a po porodu je zase místo sešito zpět. U pěvkyně v tomto případě došlo k tomu, že její nastřižení nesrostlo tak jak mělo a to způsobilo další komplikace.

Kvůli špatnému srůstu má nyní problémy nejen s únikem moči, ale také s nekontrolovatelným únikem plynů. Doktoři tvrdí, že nebude vůbec lehké tuto chybu napravit a operativně pomoci zpěvačce od jejích problémů. Proto se Herbstová rozhodla podat na nemocnici žalobu. S touto poruchou je nesnadné žít a už vůbec nemožné, pokračovat v kariéře operní pěvkyně.

Potíže s udržením moči jsou častým problémem žen po porodu. Patří také mezi tabu, o kterých se málokdy hovoří. Lékaři přitom mají řešení. Nejjednodušším jsou cviky proti inkontinenci, v krajních případech je třeba operace.