Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jaký je milenec? Pivaři milují živočišné milování!

Je vás přítel psychopat?
27. ledna 2014 | 06:00

Je váš vztah s partnerem trochu nestandardní a nesetkáváte se s pochopením své rodiny a ani přátel. Možná to ani nevíte a máte doma psychopata. Pokud ho poznáváte v některých z níže popsaných bodů, možná byste měla vzít nohy na ramena.

Připadá vám, že jste se zbláznila
Psychopati jsou mistři manipulace. Všechno obrátí a vyvolají ve vás dojem, že jste se zbláznila vy a ne on. Můžete se stát paranoidní. Bojíte se co si obléct nebo co řeknete a panikaříte, když se vám najednou změní plán nebo se stane něco neplánovaného, protože to budete muset nějak vysvětlovat. Pokud jste normálně klidné povahy, zjistíte najednou, že se pořád hádáte a explodujete, když jste frustrovaná. Zdá se vám, že něco s vámi je vážně v nepořádku.


Chodíte kolem něj po špičkách
To je myšleno spíš obrazně, jelikož nikdy nevíte, co ho vydráždí a jaký bude tentokrát ten spínač, co ho naštve. Možná, že jste narazila na kamaráda z výšky v nákupním centru, nebo že jste slíbila sestře, že jí pohlídáte děti. Nikdy nevíte, co to bude.

Připadá vám, že chodíte s Jekyllem a Hydem
Občas se vám zdá, jako by byl váš partner dva rozdílní lidé. Jeho chování se mění z extrému do extrému. Jeden den je milující a úžasný a další je zlý a protivný. Jeden den vás staví na piedestal a druhý vás z něj trhá dolů.

Jeho omluvy nebývají upřímné
Autor: shutterstoclk

Připadá vám, že vás vůbec neposlouchá
Bojíte se mluvit, ale pokud už promluvíte, vaše slova jsou buď vytržena z kontextu, dochází k nedorozuměním nebo vás prostě ignoruje. Od malých věcí jako je to, když mu řeknete, že byste chtěla jít do kina a on vád místo toho vezme na večeři. Můžete být přesvědčena, že Slavie je nelepší tým, ale on vám jasně vysvětli, že jste úplně padlá na hlavu a že to jsou břídilové. Můžete mu říct, že nechcete, aby u vás přespal, a on to stejně udělá. Pokud si chcete promluvit o vašich pocitech, vždycky všechno obrátí proti vám, a vy nakonec vyjdete z celého rozhovoru jako ta špatná.

Nemají žádný pocit viny
Může se vám omluvit za to, že vám ublížil, ať už vás praštil nebo na vás křičel a slibuje, že se to už víckrát nestane, ale jeho omluva je spíš další manipulace než skutečně míněná lítost. Často se prostě vůbec provinile necítí.

Je to prvotřídní lhář
Lžou úplně o všem, kde byli, s kým se baví, o věcech o kterých není vůbec třeba lhát. Můžou se vám v klidu podívat do očí a bez hnutí brvou vám lhát. Budou vám na svůj vlastní život přísahat, že nelžou, a když je přistihnete a dokážete mu, že lže, tak okamžitě změní historku.

Je to chameleon
Bude se chovat jinak s vámi, jinak když bude s vašimi rodiči nebo kamarády. Na začátku vám připadal, jako to nejlepší, co vám mohl svět přichystat, ale to je proto, že se snažil chovat tak, abyste se o tom přesvědčila. Přizpůsobují své chování každé skupině, ve které se pohybují.

Připadáte si izolovaná
Váš partner si najde vždycky nějakou chybu na vašich kamarádech a přinutí vás, abyste se cítila špatně, že jste strávila čas s jinými lidmi. Pomalu začnete přicházet o kamarády, až zjistíte, že váš partner je to jediné co vám zbylo a on tak nabývá na síle.

Přijdete o veškeré sebevědomí
Zná moc dobře vaše slabiny a zaměří se na ně. Ví přesně co udělat, aby způsobil pokud možno co nejvíce škody. Začnete se cítit špatně, zmateně, trapně, hloupě a začnete o sobě pochybovat.

Možná by měl vyhledat odbornou pomoc
Autor: shutterstoclk

Vaše rodina a kamarádi by chtěli, abyste se rozešli
Možná se rozčilujete na lidi, kteří se vás snaží přesvědčit, abyste se rozešli, snažíte se omlouvat ho, protože jste přesvědčena, že vy jediná mu rozumíte.

Musí neustále vědět, kde jste a co děláte
Pokud mu nezvednete telefon, bude si myslet, že ho podvádíte. Pokud s vámi promluví jiný muž, čeká vás sáhodlouhé vysvětlování. Jestliže přijdete domu o hodinu později než normálně, tak vás bude vyslýchat a chtít vědět každý detail. Je možné, že vám projíždí telefon nebo profil na sociální síti. Bude vám chtít řídit život, nebude chtít, abyste se stýkala s jistými lidmi, nosila jisté oblečení nebo chodila do určitých podniků. Sám může dělat cokoli samozřejmě a vy nemáte právo to zpochybňovat.

Je vám ho líto
Jeho historky o hrozném dětství, rozbité rodině jsou strašně smutné a vám je ho hrozně líto. Přijde vám, že už jen proto s ním musíte zůstat a nezáleží na tom, jak se on chová k vám. Je to jako past, i kdyby byly všechny ty věci sebe víc pravdivé, vy za to nemůžete a jeho problém nemůžete vyřešit za něj.

Je to lev salónů
Dokáže být velice šaramantní a okouzlující. Umějí být vtipní, společenští, atraktivní. Velice magnetizující a vy si připadáte jako by vás k sobě přitahovali. Ovšem v určitém bodě se tohle všechno změní spíš na aroganci. Chovají se jako by snědli moudrost celého světa, že jsou nejkrásnější, nejvtipnější a dokonce vám to i řeknou, když bude příležitost.