Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemné: Chlapci s leukémií se splnil sen, na jeden den se stal Batmanem!

19. listopadu 2013 | 06:00

Pětiletý Miles Scott se rve se svojí nemocí jako opravdový superhrdina a právě tím také touží být, až vyroste. Popelářům odzvonilo, nyní frčí Batman! A díky projektu Make a Wish si Mike tento velký sen mohl splnit. Alespoň an jeden den.

Americké San Francisco se díky více než dvanácti tisícům dobrovolníků proměnilo na padouchy zmítané Gotham City, město které má pod svými ochrannými křídly charismatický Batman. Ten však na svoji práci zřejmě už nestačí a proto si musel pozvat pomocníka. Zadržte dech, na scénu přichází Mike alias Batkid.

Vše pro dítě

Akce na podporu malého Milese se uskutečnila v pátek 15. listopadu v ulicích San Francisca a byla opravdu velkolepá.

Miles se objevil v kompletním batmanovském obleku, s kápí i maskou a k bance, obsazené obávaným padouchem Hádankářem, přijel dokonce v opravdovém Lamborghini batmobilu. S pomocí velkého Batmana zachránil rukojmí, která ho vděčně objala a políbila a nakonec zajal i samotného padoucha.

Miles Scott (5) jako Batkid
Autor: facebook.com/Batkid
Pokud ale máte filmy s Batmanem nakoukané, pak dobře víte, že jeden záporák není nikdy dost, takže malý Batkid, za asistence gothamské policie, zatkl také prchajícího Tučňáka a nakonec obdržel od samotného starosty klíče od města Gothamu i San Francisca.
Malý Miles si splnil sen a na jeden den tak zapomněl na všechny svoje starosti se zrádnou nemocí
Autor: facebook.com/Batkid

Síla médií

Kromě tisíců dobrovolníků se do projektu pro nemocného chlapce zapojily také místní noviny San Francisco Chronicle, které speciálně pro tento den vydali noviny nazvané Gotham City Chronicle, které referují o úžasné záchraně města před zlovolnými padouchy a oslavují Milese jako Batkida. A aby toho nebylo málo, autory článku nejsou nikdo jiný než Superman Clark Kent a Lois Laneová.

Miles Scott (5) jako Batkid
Autor: facebook.com
Svoji podporu Milesovi vyjádřil také prezident Barack Obama, který nemocnému chlapci nahrál video-vzkaz ve znění: "Běž Milesi a zachraň Gotham!"

Celá událost, která trvala něco přes čtyři hodiny se zapíše do historie San Francisca jako jedna z nejpamátnějších událostí tohoto amerického města.

Sen se stal skutečností

Nic z toho by se ale nestalo nebát nadace Make-A-Wish, která se zaměřuje na plnění přání dětem s nevyléčitelnými, nebo život ohrožujícími chorobami, aby jim dala naději a novou sílu, postavit se své nemoci čelem a bojovat s ní.

Batkid s Batmanem
Autor: facebook.com/Batkid
"Tato báječná a neuvěřitelná událost umožnila celé naší rodině udělat tlustou čáru za třemi lety, během kterých jsme koukali, jek se do malého tělíčka našeho syna pumpují koňské dávky léků, aby bylo schopno bojovat s touto zákeřnou nemocí. Děkujeme nadaci Make-A-Wish za obrovskou naději a jeden malý splněný sen.", říká pro San José Mercury News Milesova maminka Natalie.

Autor: brig