Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vzpoura strojů!? Vysávací robot se snažil ženě sníst hlavu, pomoct jí museli záchranáři

Záchranáři se ženu snaží vysvobodit ze spárů šíleného stroje.
3. března 2015 | 06:00

Už Stephen Hawking nás ve svých románech varoval, že umělá inteligence v budoucnu lidstvo zahubí. Před pár dny pak byla svým robotickým vysavačem napadena postarší žena z Jižní Korei. Znamená to snad začátek konce?

Když se dvaapadesátiletá žena rozhodla pořídit si robotický vysavač předpokládala, že jí tenhle domácí spotřebič ušetří práci a ona už se nebude muset denně po bytě sehnutá plahočit s klasickým vysavačem.

Jenže místo pomoci jí zákeřný robot doslova napadl. Jak je v Jižní Korei zvykem, když si žena chtěla odpočinout, ustlala na podlaze a usnula. Probudila ji až příšerná bolest a pocit, že ji snad někdo chce skalpovat.

Zatímco spala, výkonný vysavač dojel až k její hlavě a nasál všechny její vlasy. "Útok" trval několik dlouhých minut. Naštěstí měla žena v kapse mobilní telefon a mohla si tak zavolat o pomoc.

Když hasiči dorazili na místo, podařilo se jim vlasy ženy, která naštěstí neměla žádné vážnější zranění, ze spotřebiče vymotat a jí tak vysvobodit. Zprávu přinesl jihokorejský deník Korean Biz Wire.

Autor: red