Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Antikoncepce nezabrala, žena porodila dvě děti 9 měsíců po sobě

25. ledna 2013 | 07:00

Jestli je nějaká žena, u níž antikoncepce opravdu nefunguje, pak je to pětinásobná matka, Britka Claire Ormrod (26).

Neuvěřitelný příběh začal před 6ti lety, kdy se jí, coby mamince, dnes sedmileté Molly, i přes používání hormonální antikoncepce a nitroděložního tělíska, podařilo otěhotnět a na svět tak přišel syn Jack. Za další dva roky u Claire antikoncepce opět nezafungovala a jí a jejímu partnerovi Garethovi se narodil další syn Charlie. U tří dětí ale rozhodně nezůstalo.

Těžký příchod na svět

Přesto že se to zdá nemožné, otěhotněla žena po čtvrté. Ve 25. týdnu u ní ale bohužel došlo k odtržení placenty od dělohy a musel být proveden císařský řez. Dcera Alicia se tak narodila 6. prosince 2011, o 15. týdnů dříve a lékaři jí nedávali velké šance na přežití. Když přišla na svět, vážila jen něco přes půl kilogramu a čekalo jí mnoho zdravotních problémů, srdeční vady, špatné fungování střev a plic a její život ohrožovali infekce. Byla připojená na dýchací přístroje a po deseti měsících života měla za sebou šest infarktů, selhávala jí játra a hrozilo jí poškození mozku.

příběh
Autor: Facebook.com
Místo pohřbu křtiny

Když dcera začala ztrácet už tak dost nízkou váhu, rozhodli se nešťastní rodiče odpojit ji od přístrojů a vystrojit pohřeb. Zbývalo 90 minut do odpojení od dýchacích přístrojů, když se rodiče přišli se svou dcerou naposledy pomazlit a rozloučit se. V té chvíli se ale stal zázrak. Alicia začala sama dýchat, rozhlížet se a dokonce pohybovala rukama a nohama. Lékaři si to vysvětlují jako opravdový zázrak a také tím, že je holčička opravdová bojovnice.

Claire Ormrod
Autor: Facebook.com
Další dítě na cestě

Mezitím, co v nemocnici bojovala o přežití jejich malá dcera, zjistila Claire Ormrod, že je opět těhotná. Necelých 7 týdnů po porodu, tak i přes užívání antikoncepce opět přišla s přítelem Garethem do jiného stavu. Byla jsem naprosto vyděšená, když jsem zjistila, že jsem opět těhotná.

"Můj gynekolog mě přesvědčoval, ať těhotenství ukončím, ale řekla jsem ne.“ Vypráví pětinásobná matka, která v té době navíc čekala na termín operace, kdy by jí byla provedena sterilizace.

Syn chtěl na svět dříve

Stejně, jako holčička Alicia, se i pátý potomek v řadě, syn Gareth junior přišel na svět předčasně. Chybělo mu ještě 11 týdnů, když se 7. Září 2012 narodil, vážil něco přes 1 kilo a musel strávit 8 týdnů v nemocnici připojený na přístroje. Od své sestry byl chlapeček vzdálen celých 230 mil.

„Bylo velmi těžké cestovat mezi Birminghamem, kde byla Alicia a Glan Clwyd, kam jsme jezdili za synem.“ Popisu své trápení matka.

Budou chodit do stejné třídy

Přestože je malá dívenka ještě stále připojená na přístroje, její zdravotní stav se lepší. Je tak dost dobře možné, že sourozenci, které od sebe dělí jen 9ti měsíční věkový rozdíl, budou společně chodit do jedné školní třídy.