Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh čtenářky: Mrtvý děda mě varoval před potratem!

Od druhého trimestru měla Petra zvláštní sny...
12. ledna 2013 | 17:00

Příběh Petry je jako ze seriálu Věřte - nevěřte. V těhotenství ji ve snu navštěvoval zesnulý dědeček. Chtěl ji snad varovat před ztrátou ještě nenarozené holčičky?

Krátce po svatbě se mi podařilo otěhotnět a strašně moc jsem si přála chlapečka.

Od třetího měsíce se mi pravidelně zdálo o dědovi, otci mého tatínka, který je už po smrti. Bylo to divné, vždy se na mě jen tak koukal, nic neříkal, jen se usmíval.

Když jsem byla v pátém měsíci, čekal mě velký ultrazvuk. Den předtím jsem si šla lehnout dřív a zdálo se mi, že ke mně zase přišel děda. Opět se ve snu jen usmíval a hladil mi bříško.

Pak mě vzbudil manžel s otázkou, proč jsem rozsvítila lampičku. Když jsem usínala, byla však zhasnutá!

Druhý den mi pan doktor na ultrazvuku oznámil, že je to špatné, že vidí něco se srdíčkem. Urychleně nás poslal do nemocnice v Ústí. Když mi tam dělali ultrazvuk srdíčka mého miminka, bylo už ticho...

Takže si mě tam nechali a vyvolali předčasný porod. Přitom vyšlo najevo, že se děťátko udusilo pupeční šňůrou. Byla to holčička. Říkala jsem to tátovi, ten z toho byl špatný a vyprávěl mi, že se mu o dědovi také dříve zdálo.

Dlouho jsem si vyčítala, že jsem stále chtěla toho chlapečka, že to byla má vina… Po roce jsme se ale pokusili o miminko znovu a dnes máme krásného zdravého kluka.

Jsem moc šťastná, že ho mám! A od té doby se mi už o dědovi nikdy nezdálo.

Čtenářka Petra

Zodpověděla poradkyně Margot, specialistka na výklad karet:

Dobrý den Petro.

Někdy nás naši drazí zesnulí přijdou „navštívit“ čímž nám chtějí něco sdělit nebo nás také varovat. Ráda bych Vám Petro napsala, že vše má svůj důvod. Není vůbec vyloučeno, že by Vaše dceruška měla potíže v pozdějším čase. Pak by byl její odchod mnohem bolestivější. Váš příběh je sice smutný, ale rozhodně to není Vaše vina, že se holčička nedostala na tento svět.

Dědeček Vás ve snech celou dobu připravoval na to, že asi není vše v pořádku, ale že byste neměla truchlit, protože Vaše nenarozená dcerka bude se svými blízkými samozřejmě na „druhém břehu“.

Ještě nenastal čas jejího narození. Výčitkami se již Petro, netrapte, nejsou na místě. Máte krásného zdravého chlapečka, a kdo ví, třeba k němu přibude časem i sestřička, protože nastane čas příchodu dušičky Vaší dcerky na tento svět.

Vaše Margot

Autor: red