Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Neuvěřitelné! Zhubla 83 kilo kvůli ostudě na pouti

26. listopadu 2012 | 06:00

Obrovské ponížení, posměšky a zklamané brečící dítě! Odpolední rodinný výlet na pouť se změnil v trapný zážitek, který mladé mamince změnil život. Obézní Laura Bourne (27) od té doby shodila neuvěřitelných 83 kilo.

"Můj malý syn Kai si tenkrát moc přál, abych se s ním "povozila" na pirátské lodi. Šli jsme tedy do fronty a těšili se na projížďku," vzpomíná dnes sedmadvacetilétá Laura z Birminghamu na příhodu, která jí změnila život.

Ostuda na pirátské lodi

"Tušila jsem, že jsem na tuhle atrakci příliš tlustá, ale co bych neudělala pro syna. Když jsme se usadili, zjistila jsem, že je na mě bezpečnostní pás příliš krátký. Obsluha mi proto podala pás prodlužovací pás a já jsem se i přes posměšné poznámky ostatních lidí těšila na společnou zábavu."

Tímhle však pro Lauru potupná příhoda ještě zdaleka neměla skončit. "Když se naše pirátská loď měla rozjet, ozval se od naší sedačky příšerný hluk. A co bylo horší, nedokázala jsem "zacvaknout" ochranný rám. Moje obrovské břicho zkrátka překáželo," říká Laura.

Mně by se to stát nemohlo

"Když jsem byla ještě malá, viděla jsem párkrát lidi, kteří se do atrakcí nevešli, ale pokaždé jsem si říkala, že tohle by se mi nikdy nemohlo stát. Nechápala jsem, jak někdo může být tak obézní."

Teď se však Laura ocitla ve stejné situaci. Obsluha byla nucena atrakci zastavit a ponížená mladá žena si musela i se synem vystoupit. "Kai nechápal, co se děje a z očí se mu řinuly slzy. Byl vážně naštvaný. A já měla zkažený celý den." Tehdy se rozhodla, že se svojí obezitou prostě musí něco udělat.

Chirurgický zákrok a hodiny v posilovně

"Milovala jsem kebab a hamburgery, a rozhodně jsem je nekonzumovala v obvyklém množství," vypráví Laura, která se rozhodla pro bypass žaludku. Čtyři měsíce po zákroku byla o neuvěřitelných 32 kilo lehčí.

Aby si postavu udržela, začala na sobě tvrdě dřít. "Je to boj. Pořád si hlídám svůj jídelníček, čtyřikrát týdně chodím do posilovny. Ale stojí to za to," říká. I ona je důkazem, že zhubnout může skutečně každý. Ale musí pro to i něco udělat.