Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrskl se na polovinu: Muž zhubl 120 kilo a je neuvěřitelně sexy!

21. ledna 2013 | 06:00

Bál se, že neuvidí své tři syny vyrůstat. Při váze 200 kilo ho trápila cukrovka, hrozil mu infarkt i rakovina. BMI měl Wayne Robinson (37) téměř třikrát vyšší, než průměrný muž.

"To, co mě opravdu donutilo zhubnout, byl strach, že umřu dřív, než kluci dospějou. Nepodívám se na jejich svatbu, nepochovám si jejich děti," svěřil se s důvodem své radikální proměny Wayne.

Sedmatřicetiletý muž měl hodnotu BMI (Body Mass Index) neuvěřitelných 59. Což je téměř trojnásobek toho, co by měl průměrný muž mít. Přitom jakákoliv hodnota nad 40 už značí těžkou obezitu.

"Živě si vzpomínám, jak jsem někde četl, že průměrná délka života pro někoho s BMI 40 je o 20 let méně, než u člověka se zdravým BMI kolem 25. A můj bylo mnohem, mnohem vyšší," řekl Wayne.

Wayne vážil 200 kilo. Jeho BMI (Body Mass Index) bylo neuvěřitelných 59.
Autor: profimedia.cz

"Byl jsem jako časovaná bomba. Ale ani to nestačilo na to, abych začal hubnout. Až pak mi došlo, že vlastně žiju ve "vypůjčeném" čase," dodal. Vzpomněl si totiž na smrt své matky. "Uvědomil jsem si, jak moc mi chyběla. Nechtěl jsem, aby mí kluci museli zažít to samé."

Paní Robinson zemřela na rakovinu tlustého střeva, když Waynovi bylo necelých dvacet let. A právě kvůli rodinné diagnóze si ho lékaři v 35 letech pozvali na preventivní vyšetření. "Bál jsem se, že mi kvůli mé nadváze nebudou moci ten screening udělat," prozradil.

Teď je z něj úplně jiný člověk.
Autor: profimedia.cz

Wayne se rozhodl radikálně svůj život změnit. Přestal se stravovat v rychlých občerstveních, nenechával si vozit smažená jídla domů. A především se zapojil do klubu hubnutí.

Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Wayne začal ztrácet kolem tří kil za týden. Po tři čtvrtě roce je o 120 kilo lehčí a jeho manželka Sam (37) i synové William (14), Harry (11) a Finley (4) jsou na něj právem pyšní.

"Úplně mi to změnilo život. A to nejen po fyzické stránce, ale i po té psychické. Uvnitř je ze mě úplně jiný člověk. Můj úspěch překonal všechna má očekávání," tvrdí Wayne, ze kterého je teď podle jeho ženy zase neodolatelný a sexy muž.