Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Překvapivý porod Katky: Netušila, že je těhotná

Kateřina Boriková s přítelem Radkem Pěničkou a Tadeáškem, o jehož příchodu na svět neměli prý devět měsíců tušení
21. července 2011 | 05:00

A je to tady. Děti začíná zase zřejmě nosit čáp a vrána. Jak si jinak vysvětlit, že přibývá případů, když ženy porodily a ani prý nevěděly, že jsou těhotné. Další takový případ zaznamenali v olomoucké porodnici. Studentka filozofie Kateřina Boriková (23), aniž by devět měsíců tušila, že je »v tom«, přivedla na svět chlapečka.Tadeáš vážil 3,6 kg a měřil 50 cm. Pro olomoucké porodníky je to už druhý případ utajeného těhotenství, který zaznamenali během pěti týdnů.

Sama rodička byla z celé záležitosti vedle. „Já to prostě beru tak, že nám ho přinesl čáp. Jinak si to neumím vysvětlit. Neměla jsem žádné příznaky těhotenství. Ani pohyby jsem nevnímala, asi byl hodně skrčený a klidný,“ řekla mladá maminka Blesku a dodala:

„Ovšem taky je pravda, že já se moc nepozoruji, nejsem na sebe nijak soustředěná. Ani jednou jsem nezvracela, neměla jsem žádné chutě a to, že jsem trochu přibrala, jsem dávala do souvislosti se stravou.“

Kateřinu, která už dva roky žije se svým přítelem a nyní otcem dítěte Radkem Pěničkou (22), přepadly minulý čtvrtek křeče v břiše. Protože neustávaly, přítelova matka jí zavolala sanitku. „Když jsem ji pak viděla, jak ji doktor prohlíží, blesklo mi hlavou, jestli ta holka není těhotná. Ona ale tvrdila, že to není možné. No, za dvě hodiny jsme byli všichni pořádně překvapení,“ konstatovala matka Kateřinina přítele.

Když mladou ženu přivezli do nemocnice, lékaři na příjmu jí oznámili, že do dvou hodin bude maminkou. „Byl to šok. Něco takového jsem nečekala. Ale jsem ráda, že mám zdravého klučinu a že jsem při tom nemusela projít tím celým martyriem stresu, nevolností a tak. Prostě jsem dostala takový nečekaný dáreček,“ řekla novopečená maminka.

Celé rodině se přitom ze dne na den obrátil život naruby. „Během tří dnů jsme museli sehnat výbavu, vymalovat pokoj a vše nachystat. Naštěstí máme velkou podporu u mých rodičů, u kterých můžeme bydlet,“ prozradil otec dítěte Radek Pěnička. Pro olomoucké porodníky je to už druhý případ utajeného těhotenství, který zaznamenali během pěti týdnů. Na konci června porodila doma zdravou holčičku žena (28) z obce nedaleko Olomouce. Také tvrdila, že o těhotenství nevěděla.

Tyhle prý také nevěděly...

Dívce z Teplic (20) se udělalo špatně na pláži v italském letovisku Bibione. S bolestmi břicha byla dopravena na první pomoc, kde si odskočila na toaletu a během několika vteřin porodila. Holčička vážila 2,8 kilogramu a měřila 48 centimetrů. Lékařům maminka stále opakuje, že o těhotenství nevěděla.

Nevěděla, že je těhotná, porodila dvojčata. Podobný scénář porodu médiím popsala i britská barmanka Carly Coleman. Nejdříve porodila tříkilovou holčičku Lilly-Ellu a krátce poté i dvouapůlkilového chlapečka jménem Harry.

Britka Joanne Weller (23) osm měsíců vůbec netušila, že čeká dítě. V noci na 21. května 2010 ji probudily silné bolesti zad. K jejímu obrovskému překvapení porodila o půl hodiny později do záchodové mísy holčičku.

Těžko uvěřitelná situace se stala také loni na tréninku chilské vzpěračce Elizabeth Poblete. Třiadvacetiletá reprezentantka a olympionička porodila v šestém měsíci s činkou v ruce. Ještě větší šok však způsobilo její následné oznámení, že o těhotenství nevěděla.

Autor: Pavel Ryšlink, Kbali