Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pomsta za rozchod: Matku tří dětí polil benzinem a zapálil

Coral stále trpí velkými bolestmi, psychicky je ale v pořádku. Dokonce o tom, co prožila, dokáže otevřeně mluvit. Tím se stala inspirací ženám, které se nacházejí v těžkých životních situacích.
13. března 2011 | 06:07

Coral Newman z britského Abingdonu se rozešla s přítelem, který s ní manipuloval a i jinak se k ní choval špatně. On se ale přes rozchod nedokázal přenést a rozhodl se, že se pomstí. Přišel k ní domů, polil ji benzinem a zapálil. Matka tří dětí jako zázrakem přežila a je inspirací ženám v těžkých situacích.

Před dvěma lety se Coral rozhodla, že už se nechce vídat se svým tehdejším přítelem Markem Brayem. Jenže on to nechtěl přijmout a rozhodl se, že to tak nenechá. Matku tří dětí polil benzinem a zapálil.

Žena utrpěla zranění na šedesáti procentech levé strany těla, musela podstoupit mnoho operací, kdy jí byly vkládány kožní štěpy a trpí neustálou bolestí. Psychicky je ale úplně v pořádku. Dokonce o tom, co prožila, dokáže otevřeně mluvit. Tím se stala inspirací ženám, které se nacházejí v těžkých životních situacích.

Pomáhá týraným ženám

“Muži jako Mark se s vámi snaží manipulovat, takže se z vás stane hloupá a ubohá osoba,” vzpomíná na svého expřítele Coral. Vídali se osmnáct měsíců. On potom přišel o práci a začal pít alkohol a brát drogy. Když byl agresivní, zavolala na něj policii a rozešla se s ním. A on se jí potom přišel pomstít.

“Když jsem se válela na ulici a snažila se uhasit, myslela jsem, že mě zabije. Ale jak vidíte, stále jsem tady a žiji. Mám před sebou ještě dlouhou cestu, ale vím, že dokážu cokoli, co budu chtít,” říká hrdě.

„Chci dokázat, že jsem stále Coral. Chodím ven, vídám se s přáteli. A nejsem v rozpacích. Spousta žen, které někdo týral, nevylézá ven. Ty ženy ani skoro nežijí. Kdybych mohla mluvit s Markem, řekla bych mu, že mi nezničil život, pouze ho změnil. A v jistém slova smyslu je to dokonce lepší. Mám více přátel, nový dům a lidé mi říkají, že jsem pro ně inspirací,“ vysvětluje svůj pozitivní postoj Coral.

 

Bylo jí trapně

A jak se to vlastně seběhlo? „Přišel ke mně domů a vypadal divně. Věděla jsem, že má něco v úmyslu. Začal kopat do dveří a řval, že jsem ho nikdy nemilovala. Zmáčkla jsem alarm, běžela na zahradu a chtěla jsem přelézt plot. On mě ale dostihl, stáhl za vlasy, přivlekl zpět do domu a zabouchl dveře,“ vypráví.

„Držel mě a políval mě zepředu i zezadu. Cítila jsem to i v puse. Křičela jsem a plakala. Řekl mi: „Máš to mít.“ a škrtl zapalovačem. Potom jsem cítila horko,“ pokračuje Coral. Potom běžela do koupelny a lila si na obličej vodu.

„Zprvu jsem necítila žádnou bolest. Nevěděla jsem, že hořím, ale podívala jsem se do zrcadla a viděla plameny. Vím, že to může znít divně, ale moje první myšlenka byla, že musím vejít do ulice a požádat o pomoc. Přišlo mi ponižující, že se mi to stalo. Sousedi mě ihned balili do mokrých ročníků,“ vzpomíná statečná žena. Teď radí ostatním ženám ve svízelech, aby byly také tak silné, jako je ona.

Autor: mivr