Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šťastní manželé: Na vytoužené dítě čekali 13 let

Manželé Ellard se nakonec vytouženého dítěte dočkali!
24. prosince 2010 | 05:00

Konečně! Po třinácti letech snažení, zjištění, že je Kara neplodná, několika pokusech o miminko ze zkumavky a potratech se manželům Ellard z britského Walesu podařilo počít dítě. Letos v květnu se jim narodila krásná holčička a oba jsou opravdu šťastní, že jim osud nakonec přál a splnil se tak jejich sen založit rodinu.

Kara, které je dnes třicet čtyři let, se s o dva roky mladším Lukem seznámila v roce 1997. Tehdy jí bylo pouhých dvacet let, ale věděla, že našla lásku na celý život a že s ním chce mít miminko. Luke s tím souhlasil a pár se o něj začal snažit. "Byli jsme zamilovaní a já si prostě řekla, že chci dítě. Jenže se to stále ne a ne podařit," vzpomíná Kara.

Bohužel jim potom lékaři řekli krutou zprávu, a sice že je Kara neplodná. Několikrát tedy zkusili mimotělní otěhotnění, Kara několikrát potratila, ale nakonec se to povedlo a po třinácti letech marných pokusů se dočkali vytouženého dítěte. Narodila se jim holčička.

Krutá zjištění

Rok se pokoušeli o dítě a stále nic. Začínali mít podezření, že je něco špatně. V roce 1998 šla Kara k lékaři, ale ten ji odbyl slovy, že je vše v pořádku a že mají pokračovat ve snažení. "Měla jsem pocit, že je něco špatně, ale šla jsem a pokoušeli jsme o početí dále," říká dnes už šťastná maminka.

Podruhé navštívila doktora o rok později a zjistilo se, že má abnormální buňky čípku. Ona i Luke podstoupili krevní testy a v nemocnici se poté zjistilo, že má slabou ovulaci, tak dostala prášky na podporu plodnosti. "Když jsem se dozvěděla, že jsem neplodná, byl to hrozný pocit. Nedá se to vyjádřit slovy," vypráví Kara.

Trpělivost růže přináší

V roce 2006 šla poprvé na mimotělní oplození, povedlo se to, ale po devíti týdnech potratila. Podobná situace se opakovala ještě dohromady sedmkrát. "S Lukem jsme se bavili i o adopci a jiných možnostech, jak mít miminko. Nevěděli jsme, co dělat. Luke už měl dost. Nevím, co by se stalo, kdyby tento pokus nevyšel," říká Kara a pokračuje ve vyprávění:

"Byla jsem rozhodnutá, že se nenechám zlomit. Cíl byl na dosah, jen se to stále nechtělo povést. Někomu se poštěstí napoprvé, někdo to musí zkoušet x krát." A to, že nepolevili, se nakonec vyplatilo.

Autor: profimedia.cz

Den před svými narozeninami Kara zjistila, že je těhotná, 5. května se jim narodila holčička, která dostala jméno Tyler May. "Je celá po tátovi," rozplývá se její maminka.

Autor: mivr