Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Po zpackaném vyšetření odpovídá jen očima!

7. července 2010 | 05:00

Po osmi letech je konečně doma. Doteď znala jen nemocniční prostředí. Řeč je o Zuzaně Rokosové (46), která v roce 2002 podstoupila v sokolovské nemocnici banální vyšetření, po kterém kompletně ochrnula. Dosud za ni hovořili jen její zástupci.

Exkluzivně pro Blesk se rozhodla otevřeně odpovědět o všech spekulacích týkajících se rozvodu a týrání ze strany manžela.

Rokosová kompletně ochrnula po vyšetření cév v sokolovské nemocnici. Alergická reakce na kontrastní látku způsobila otok mozku, který zapříčinil její kompletní nehybnost. Soud před dvěma lety nařídil nemocnici vyplatit ženě rekordní odškodnění ve výši 18 milionů korun. „Již tenkrát jsem se rozhodl postavit z peněz dům,“ řekl její manžel Václav Rokos (52).

Nespravedlivé obvinění

Ale rodiče jeho manželky to viděli jinak. Mysleli si, že všechny peníze si Rokos nechá pro sebe. Kontaktovali intervenční centrum a právníky, kterým popsali, že svou manželku psychicky týrá a hrozí jí zabitím. „Ne!“ zamrkala důrazně dvakrát Rokosová, že nic z toho nebyla pravda.

Jenže tehdy za ni mluvili jen právník Jan Kollar a Kateřina Štěpánková z intervenčního centra. Oba tehdy tvrdili, že ji chce Rokos obrat o všechny peníze, a že je utrácí za drahé dovolené a milenky. „K této záležitosti se už nebudu vyjadřovat,“ vzkázal po sekretářce Kollar. Štěpánková je na dovolené a nikdo z centra rovněž nechtěl reagovat.

Nad vším teď nevěřícně kroutí hlavou i obě dcery. „Bylo to celé jedna velká lež. Otec nám ani mamce nikdy neublížil,“ potvrdila Blesku nejstarší dcera Bára (25).

Nutili mě k rozvodu

Vzhledem ke svému postižení je Zuzana Rokosová schopna komunikovat jen očima. Souhlas vyjadřuje dvojím zamrkáním směrem nahoru. Nesouhlas opačně zamrkáním dolů.

Podala jste žádost o rozvod. Donutil vás někdo?
„Ano.“

Byli to vaši rodiče?
„Ano.“

Zazlíváte jim to?
„Ne.“

Proč to udělali? Měli o vás strach?
„Ano.“

Ubližoval vám někdy manžel?
„Ne.“

Staral se o vás manžel?
„Ano.“

Koupil vám vždy to, co jste potřebovala?
„Ano.“

Věděla jste, že paní Štěpánková s právníkem Kollárem komunikují s médii?
„Ne.“

Oba novinářům řekli, že vás manžel týrá. Je to pravda?
„Ne.“

Jste ráda, že jste doma?
„Ano.“

Chybí vám něco?
„Ne.“

Těšíte se do nového domu?
„Ano.“

Autor: Kateřina Moravcová, hto