Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Katy: Porodila a přišla o ruce a nohy!

19. května 2010 | 16:27

Přivedla na svět zdravé dítě a sama málem zemřela. Aby ji zachránili život, museli lékaři amputovat ruce i nohy. Američanka Katy si na hrůzný okamžik nepamatuje. Až, když se probudila z narkózy zjistila, že děťátko nemůže obejmout.

Katy, matka dvou dětí se na příchod třetího potomka připravovala skoro rutinně. Když přišla její velká chvilka, manžel Al Hayes ji pomohl sbalit věci a odvezl do nemocnice. Všechno mělo proběhnout bez problémů. Ale neproběhlo. Hned poté, co přivedla na svět holčičku, upadla Katy do kóma. Z krásné události se pro všechny stal zlý sen.

Autor: youtube.com

Boj o život

Katy se lékařům nepodařilo probrat. Dostala vysoké horečky, potácela se mezi životem a smrtí. Doktoři ze začátku netušili, co se stalo. Po sérii vyšetření přišli na to, že tělo rodičky zasáhla těžká infekce. Manžel Al na její pomoc založil webovou stránku. Denně popisoval stav své ženy a prosil zkušené lidi o radu. Toužil najít východisko ze strašné situace, která rodinu postihla.

„Zoufám si. Nevím, co mám dělat. Dnes mi doktoři řekli, že ji odumřela tkáň ve všech končetinách,“ píše na webovou stránku Al. „Říkají, že ji budou muset uříznout ruce i nohy. Chtějí ode mě svolení,“ pokračuje zhroucený manžel. Al musel váhat mezi tím, zda zachrání Katy a udělá z ní nesoběstačného mrzáka, nebo ji nechá důstojně zemřít. „Mám pocit, že jestli k operaci svolím, budu navždy prokletý,“ píše Al.

Autor: youtube.com

Těžká volba

Al nechal diagnózu ověřit u šesti specialistů. Amputace byla nevyhnutelná. Čas ubíhal. Nešťastný muž dal svolení. Po zákroku se vše začalo vylepšovat. Po pár dnech se Katy vzbudila. „Zprávu přijala ohromně. Myslel jsem, že mě bude nenávidět, ale ne. Stále mě miluje,“ vypráví Al. Katy měla jen pěti procentní šanci na přežití a krizi překonala. Je skoro zázrak, že přežila.

Hned, jak to bylo možné, chtěla Kate vidět dceru i své další děti. Zbytek rodiny. I když už je nemůže obejmout, mohou stále sevřít v náruči ony ji. A to je pro Katy nejdůležitější. S postižením bojuje a pomalu už se bude stěhovat zpátky domů…

Autor: Adéla Pěničková