Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zoufalá matka: Bože, proč zrovna moji synové mají rakovinu?

Edita se syny Máriem a Adámkem
9. listopadu 2009 | 06:59

Rakovina ničí jejich děti. Svůj boj se zákeřnou chorobou však nevzdávají.

Máriovi je šest let a s nádorovým onemocněním bojuje od útlého dětství. Když se jeho stav konečně zlepšil, rodina z Královského Chlmce na Slovensku dostala další ránu. Rakovinu diagnostikovali i mladšímu synkovi, osmnáctiměsíčnímu Adámkovi...

Edita Lukáčová (29) a její druh Mário Tomori (29) by dali za zdraví svých dětí cokoliv. Osud si s nimi však krutě zahrál. „Prožili jsme obrovské trápení se starším synkem Máriem, který s rakovinou, kterou mu zjistili na bříšku a krku, bojuje od svých osmi měsíců. Operace mu nepomohla. Musel podstoupit chemoterapii. Ta naštěstí zabrala,“ říká nešťastná maminka Edita. A přišla další rána. Podobné problémy zjistili lékaři i u Adámka. „Myslela jsem, že se zblázním. Proč právě moji synové?“ zoufá si Edita.

S rodinou se život nemazlí. Jako by nestačily zdravotní problémy dětí, Editin druh Mário přišel o práci. „Dostaneme podporu jen 50 eur, občas si něco přivydělám na nějaké brigádě. Stálou práci nemůžu najít,“ říká Mário, který je ochoten dělat cokoliv, jen aby zabezpečil rodinu. Pomáhají jim příbuzní. „Musíme vydržet, musíme věřit lékařům,“ říká Edita.

Autor: Zdeněk Kovář