Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chtěl konec, měl ho mít

Chtěl konec, měl ho mít.
27. ledna 2009 | 07:31

Po pětiletém vztahu se Standou jsem úplně změnila svůj život. Pět let jsem mu dělala takovou tu holku pro všechno, zástupkyni a léčitelku jeho mindráků. Doslova a do písmene.

Milovala jsem ho celým svým tělem, duší i srdcem. Po pěti letech mi můj Standa řekl, že vztah "neukočíruje". Chtěl konec, tak byl konec. Nedělala jsem velké scény, ale ranilo mě to přímo do srdce. Shakespeare napsal: "Rána způsobená slovem je bolestnější než rána způsobená mečem." Pravda do puntíku. První měsíc po rozchodu jsem si udělala pořádek doma. Ve věcech, které odsouval můj vztah se Stáníkem. Pak jsem se vrhla po hlavě do práce. Dnes se tomu říká workoholismus. Stále jsem však myslela na to, že se můj milý vrátí nebo alespoň zavolá. Nevrátil se. Několikrát jsem mu zkoušela zavolat. Ale nebral telefon a pak si vyměnil simkartu. Pro jistotu.

Chtěl konec, měl ho mít.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

Jednoho krásného večera jsem vyhodila všechny fotky, dárky a věci, které mi po něm zůstaly. Obrazně jsem si spočítala, co jsem s ním za pět let ztratila, získala a taky utratila. Au, bolí to ještě dnes...

Pak začal ten bájný velký úklid na duši. Úplně jsem změnila svůj život. Zhubla jsem 18 kilo. Standa mě ládoval dortíčky z cukrárny. Prý jsem pro něho byla moc hubená. Začala jsem plavat, chodit do divadla a v práci jsem si brala služby navíc za své kolegy. A světe, div se! V 46 letech jsem si dodělala Jihočeskou univerzitu a při předávaní diplomu jsem měla ohromnou radost. Jak život utíkal, potkala jsem muže, ale vztah jsem už nikdy nenavázala. Bála jsem se zklamání, ponížení a zakódování "žíněnka".

Díky velkému úklidu na duši jsem překonala těžké období po rozchodu, stala se šťastným člověkem a můžu tak pomáhat lidem, kteří to potřebují.

Čtenářka Tatiana

Autor: připravila: mif