Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nemáte partnera? Jste okouzlující! Proč jsou atraktivní jedinci častěji single?

  • Atraktivita může být paradoxním důvodem, proč jste single
    14. března 2023 | 06:00

    Domníváte se, že atraktivní lidé to mají ve vztahu jednodušší? Ne vždy tomu tak je. Proč jsou takoví jedinci často nezadaní a osamělí?

    Někdy vám může připadat, že jim všechno padá do klína – úspěšná kariéra, množství přátel, nespočet dárků a ctitelů a v neposlední řadě spousta známostí s dobrými konexemi. I když někdy to tak šarmantní lidé skutečně mají, ne vždy tomu tak je. A navíc ani to ještě neznamená, že jsou šťastní. Mohou zažívat velké trable se seznamováním. Takhle poznáte, jestli je to i váš případ.

  • Důvod č. 1: Jejich vzhled odrazuje

    Krásní lidé to mívají ve vztazích, ale především v seznamování zatraceně těžké. Paradoxně to je způsobeno jejich dokonalým upraveným vzhledem. Bývá to právě jejich zevnějšek, který ostatní odrazuje. Jistě si dovedete představit, jak je náročné se odvážit oslovit toho, kdo se vám líbí. A co teprve, když před někým stojí žena se vzhledem supermodelky. Většinu mužů její vizáž okamžitě zastraší nehledě na sympatie. Hlavou všem potenciálním ctitelům v takovou chvíli proběhne pravděpodobně pouze jediná myšlenka — „na takovou Barbie nemám“ – aniž by ji vůbec oslovili.

    Jaké jsou zvyky lidí, kteří mají šťastný vztah? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Podívejte se na zvyky lidí, kteří žijí ve šťastných vztazích. • VIDEO: BPŽ/iStock.com/ccmixter.org

  • Důvod č. 2: Lidé jim nevěří a podezírají je

    Jestli si myslíte, že byste jako bezchybná kráska působila důvěryhodněji, jste na omylu. Naopak, mnozí považují šarmantní jedince za vypočítavé a nezřídkakdy mají pocit, že s nimi nehrají fér. To pak vede ke konfliktům v práci, kdy se kolegové v jejich blízkosti neustále obávají o své místo nebo povýšení, ale také v soukromí. Atraktivní lidé k sobě přitahují velké množství nápadníků, což může nutit jejich partnera neustále žárlit a méně jim důvěřovat. Pro člověka po jejich boku nemusí být snadné neustále „odrážet“ fronty lichotníků a přátel, kteří vyhledávají blízkost jejich drahé polovičky. A to je zároveň důvodem podezřívavosti vedoucí ke konfliktům a někdy i k rozpadu vztahů atraktivních jedinců.

  • Důvod č. 3: Všechny napadne, že už jsou zadaní

    Ostatní vám říkají, že jste perfektní, a sama si také nepřipadáte nijak ošklivá, přesto se vám pozvánky na schůzku zrovna nehrnou? Může to být tím, že druzí automaticky předpokládají, že jste zadaná. Jen málokdo by u atraktivních lidí na první pohled přemýšlel o opaku. A ani ve chvíli, kdy dáte najevo, že jste single, není vyhráno. Velice často přichází opět na řadu důvod č. 1. Tajný ctitel se zalekne vaší krásy a bere nohy na ramena nebo se rozhodne vás obdivovat pouze platonicky.

  • Důvod č. 4: Bojí se spoléhat na druhé

    Šarmantní lidé se obvykle nemohou příliš spoléhat na ostatní. Obávají se, že je druzí využívají pouze jako svůj doplněk, když je vezmou do společnosti. Uvnitř se cítí často osamělí a nepochopení, protože lidem často záleží jen na jejich vzhledu, ale už ne na povaze. Další věcí je, že přitažlivé ženy občas muži chtějí získat jenom jako trofej, které si váží do chvíle, než ji dostanou. Neřeší přitom ani to, zda mají hodně společného, což se později projeví.

  • Důvod č. 5: Ostatní je mají za snoby

    Ať už tomu věříte nebo ne, i hezcí lidé se mohou stydět. A někdy dokonce více než ostatní. Přemíra pozornosti a obdivů jim může vadit a někdy by si kvůli tomu přáli být neviditelní. Tento problém se zdaleka netýká pouze celebrit. Jenže okolí těchto jedinců si velice často špatně vykládá takové chování jako nafoukané, případně snobské. Že by mohlo jít o pouhý ostych nebo projev slušnosti, když se na chvíli stáhnou do ústraní ve snaze dopřát ostatním soukromí, mnohdy nikoho ani nenapadne.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.