Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Olga Schoberová: Česká sexbomba přebrala muže Barbře Streisand a herečkou být nikdy nechtěla

  • Krásná Olinka v komedii Václava Vorlíčka Kdo chce zabít Jessie z roku 1966.
    13. března 2019 | 06:00

    Pozítří oslaví šestasedmdesátiny. Rozhovory nedává a společnost nevyhledává. Žije v ústraní, pouze nedávno se vyjádřila k smrti režiséra Václava Vorlíčka. Prý na něj bude vzpomínat jen v tom nejlepším. Není divu, díky němu se totiž stala přes noc hvězdou. Přestože ji ještě před deseti lety přemlouval k tomu, aby se vrátila před kameru, kategoricky to odmítla. Prý už chce mít svůj klid. V životě toho ale zažila skutečně dost.

    Nikdy se nechtěla stát herečkou a charakteristickým rysem jejích filmových postav byl sex-appeal. Dlouhé blond vlasy, dlouhé nohy, štíhlá linie a vyvinutá postava. Není divu, že se stala objektem mužských tužeb. 

     

  • Z místa fakturantky přímo na plac

     

    Olga Schoberová alias Olinka Bérová měla neuvěřitelný sex appeal.
    Autor: Profimedia

    Narodila se 15. března v roce 1943 za války. Rodiče byli úředníci a Olga vystudovala střední ekonomickou školu. Možná přemýšlela o tom, že bude rodiče následovat, ale všechno dopadlo jinak. Po maturitě sice nastoupila do firmy na výrobu žárovek jako fakturantka, ale osud jí připravil zcela jinou budoucnost. Sestra Eva totiž pracovala jako modelka, a když Olgu jednou požádala, aby za ni zaskočila, bylo jasné, že blonďatá a obdařená dívka nezůstane bez povšimnutí. Přišla první nabídka na film Bylo nás deset režiséra Kachlíka.

  • Stačilo pár filmů a stala se z ní hvězda

    Její slavná role v komedii Adéla ještě nevečeřela, kterou natočila v roce 1977. Byla to její poslední větší role.
    Autor: Profimedia

    Přestože Olga nikdy neměla herecké ambice, herectví jí bylo souzené. Následovala malá role v sci-fi filmu Ikarie XB1 a pak přišla role, která ji vyšvihla skutečně vysoko. V roce 1964 si zahrála naivní Winnifred v parodii Jiřího Brdečky Limonádový Joe. Tahle naivka pro ni znamenala lístek do zahraničí a začala točit i venku. Následovaly další role, v nichž zúročila svou krásu: Kdo chce zabít Jessii (1966), Pane, vy jste vdova (1970, režie V. Vorlíček) a Adéla ještě nevečeřela (1977). Tenkrát už byla známá spíše jako Olly Schober, protože žila ve Spojených státech, tam se totiž provdala. Tyhle čtyři filmy stačily k tomu, aby byla slavná. Byla dokonce první východoevropskou herečkou, která měla tu čest pozdravit se s britskou královskou rodinou.

  • První manžel kulturista a jediná dcera

    Ve filmu Lucretia Borgia z roku 1968, který se natáčel v Itálii.
    Autor: Profimedia

    Prvního manžela poznala během natáčení snímku Tajemství čínského karafiátu, který se natáčel v tehdejším západním Německu v roce 1964. Americký herec a kulturista Brad Harris, který proslul jako gladiátor v oscarovém Spartakovi, podlehl jejímu kouzlu na první pohled. Její sex-appeal byl nepřehlédnutelný a mnozí ji přirovnávali k Brigitte Bardot nebo Ursule Andress. V roce 1964 se taky jako první Češka objevila na titulce časopisu Playboy. Sice byla oblečená v černém roláku, ale právě to bylo ještě víc sexy. S Harrisem měla jedinou dceru Sabrinu, ta dnes pracuje jako stylistka hollywoodských celebrit. Manželství ale vydrželo pouhé dva roky.

  • Druhého manžela klofla Barbře Streisand

    Byla snem téměř každého muže. Rok 1966
    Autor: Profimedia

    V roce 1972 se úplně náhodou potkala na jednom večírku, kam ji pozval Miloš Forman, s producentem Johnem Callayem. S ním tehdy žila herečka Barbra Streisand. Ovšem ta nemohla Olze a její kráse konkurovat. Producent se zamiloval až po uši, v tomtéž roce byla svatba. Vydrželi spolu dvacet let, poté se rozvedli, ale i nadále byli přáteli.

  • Herectví pustila k vodě

    Díky manželství s hollywoodským producentem se stýkala s mnoha známými osobnostmi, zde například s hercem Georgem Hamiltonem.
    Autor: Profimedia

    Za svůj život natočila pouhých dvaadvacet filmů, z nichž mnohé točila v Německu, Itálii či Velké Británii. Protože ale nikdy nechtěla být herečkou, nikdy se o kariéru přiliš nezajímala a podobně jako "Bardotka" nikdy před kamerou nezestárla. Poslední film natočila ve svých 27 letech. Pak už se věnovala pouze rodině. Žila v luxusu v Beverly Hills a místo filmování byla ženou v domácnosti. Stýkala se s hvězdami, jako byli Paul Newman, Robert Redford či Clint Eastwood. Ona sama o sobě ale několikrát prohlásila: „Nebyla jsem herečka, byla jsem jen hezká. Proto teď můžu spokojeně a v klidu žít.“ Své dva manžely přežila a v současnosti žije v ústraní v rodné Praze.

    Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy herců a hereček nejen z doby první republiky najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.