Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak vypadá ideální muž? Tmavý, elegantní a vyholený

14. prosince 2011 | 09:11

Je něco jako yetti, mořská panna nebo lochneská příšera. Nikdo je neviděl, ale každý o nich mluví. Jak to tedy s ideálními muži je? Existují vůbec? A pokud ano, jak vypadají?

Tento výrok je naprosto trefný: Pokud hledáte muže, který je přitažlivý, vtipný, chytrý, sebevědomý, citlivý, sexy, něžný a romantický, jděte do kina.

Každá z nás je schopná z rukávu okamžitě vysypat spoustu požadavků na ideálního muže. Měl by vypadat k světu, trochu sportovat, vydělávat peníze, být romantický, vášnivý, tolerantní, velkorysý...

Poslední britský průzkum společnosti OnePoll tvrdí, že naprosto nejdůležitější je, aby měl kolem 175 cm vysoký, byl dobrý kuchař, pracoval na plný úvazek v perspektivním zaměstnání, ukrýval v sobě nejlépe nějaký talent – nejlepší je umělec či hudebník.

V kurzu je i spolehlivost, romantika, smysl pro humor, a hlavně aby byl rodinný typ.

 

Na vzhledu nezáleží?

Téměř všechny ženy tvrdí, že na vzhledu partnera nezáleží, ale 70 procent z nás ho nutí ke změně stylu oblečení, aby se nechal se ostříhat a oholit, zhubl pár kilo, a vůbec se choval trochu víc podle našich představ.

Zdroj: průzkum společnosti Wilkinson Sword

Anketa:

Jestli dokonalí muži chodí mezi námi, nebo jsou jen výplod naší fantazie, jsem se zeptala tří z nás. A budete se divit, ideální muži podle nich opravdu existují. Jsou úžasní, ale i na zabití, a přesto, nebo právě proto, je milujeme.

1. Jak podle vás vypadá ideál muže?
2. Blíží se váš partner ideálu?

Chcete mě?
Autor: profimedia.cz

Co si myslí ženy:

Michaela Bartošová (33 let)

1. Přiznám se, že jsem nad tím opravdu nikdy nepřemýšlela. Ideální nejsme nikdo, ale myslím, že by bylo krásné, kdyby nás náš muž miloval se vším všudy, takové, jaké jsme, a bez podmínek.

Vracel se každý den rád za námi z práce domů a cítili jsme se spolu šťastní. A že jsme stvořeni jeden pro druhého...

1144714:gallery:true:true2. Nikdy nic není černobílé. Můj muž je ochotný udělat pro druhé cokoli (stejně jako můj tatínek), je krásný člověk, má přirozené sebevědomí, je hodně chytrý a je to typ člověka, o kterého se opravdu můžu opřít.

Umí se radovat z maličkostí a umí mě každý den maličkostmi potěšit. To, že mi udělá třeba o půlnoci palačinky, nosí neustále květiny, a i když je velmi zaměstnaný, umí si vždy na mě udělat čas a cítím se vedle něho neuvěřitelně žensky.

O tom se mi ani nesnilo. Nepřeháním, když napíšu jako princezna! Ale na druhou stranu, když přijde opravdu unavený z práce domů, je třeba na něj nemluvit, dát mu najíst, do ruky ovládání na televizi, a nejlíp jít i s naší úžasnou dcerkou do jiné místnosti a rušit ho až ráno, až se z toho vyspí.

Každé ráno je po něm v koupelně potopa a umyvadlo celé od zubní pasty, když vaří, a vaří opravdu velmi dobře a rád, tak po něm v kuchyni vždy nejspíš bouchla bomba a můžu umývat i dvířka od skříněk.

Také neustále chodí všude pozdě a vůbec časově tak nespolehlivého člověka jsem snad ještě nepotkala. Přesto, nebo právě proto je to pro mě můj ideální mužský. Doufám, že budu mít to štěstí vedle něho zestárnout!

Radka Potměšilová (43 let)

1. Ideální muž by měl mít spoustu ideálních vlastností – měl by být pozitivní a empatický, pozorný a romantický, mít touhu něco dokázat a něco se dozvědět, mít zájem o život a mít rád děti a umět řešit problémy na rovinu.

1144716:gallery:true:trueA asi bych těch vlastností vymyslela ještě dalších sto. Ale já taky nejsem ideální a nemám ideální vlastnosti, takže pro praktický život stačí nakonec jedna jediná – smysl pro humor.

2. Můj muž (herec Jan Potměšil pozn. red.) se ideálu neblíží, ale ideál je, protože má všechny výše popsané vlastnosti, a ještě spoustu dalších. Díky tomu ho budu vždycky obdivovat a vážit si ho.

A tím se vlastně dostávám znovu k odpovědi na první otázku – ideální muž je takový, aby si ho mohla žena vážit a obdivovat ho, protože proč by s ním jinak byla?!

Olga Trešlová (46 let)

1. Nejsem si moc jistá, jak by měl ideální muž vypadat. Zřejmě by měl být krásný, bohatý, úspěšný, společenský, za každé situace gentleman, měl by umět bavit společnost, a hlavně svou ženu, a splnit, co jí na očích vidí.

1144729:gallery:true:trueAle mám dojem, že by s tím dokonalým mužem nebyla vůbec žádná zábava a život by byl tak strašně nudný, že by si pak jeho partnerka našla jiného, se kterým bude moct zažít překvapivé životní okamžiky.

2. Nechtěla bych žít s dokonalým mužem. Mám toho svého ráda takového, jaký je. Vážím si ho pro spoustu vlastností. Je spolehlivý, pracovitý, má stejný smysl pro humor a rozzlobí ho stejné věci jako mě.

Vím, že je mou životní oporou, a ve chvílích, kdy se rozpláču, se usměje a bere věci s nadhledem. A ještě něco se mi na něm moc líbí – krásné modré oči.

Jací muži nás baví?
Autor: Thinkstock.cz

Co si myslí muži?

(Vybráno z internetových diskusí)

Nutelak

Je rozdíl v tom, co ženy tvrdí a co pak dělají. Podle mé zkušenosti si jednoznačně vybírají nejen podle chování, ale i podle vzhledu.

Tom Cruise

Ženský, vzpamatujte se, začaly jste mít na nás, chlapy, velké nároky, a samy se moc nesnažíte. Chcete dokonalé muže, jenže pak končíte jako svobodné nebo rozvedené matky. Někdy prostě přebíráte, až přeberete.

Matax

My se můžeme přetrhnout, abychom se nacpali do vašich představ, jenže pořád chcete víc. Dejte s tím pokoj a berte nás. I s našimi chybami.

Ideální český muž

Server vyplnto.cz zjistil, co požadujeme od svých mužů my a po jakém partnerovi toužíme. Podívejte se, jak moc se „průměrný“ ideál shoduje s tím, kterého máte doma.

Mužský ideál krásy je různý.
Autor: Thinkstock.cz
Vzhled
* hnědá barva očí
* tmavé krátké vlasy
* bez vousů, maximálně strniště
* svalnatá a štíhlá postava
* elegantně oblečený
* o rok až pět let starší,než my
* neměl by mít piercing, ale tetování mít může
* nemusí o sebe nijak zvlášť pečovat, ale podpaží by měl mít vyholené
* měl by být vyšší než žena

Povaha a zájmy
* společenský, ale i rodinný, trochu dobrodružný, sportovní a romantický
* se zájmem o kulturu, akce s přáteli, o sport a přírodu
* měl by mít vysokou školu
* ovládat cizí jazyky
* nemusí být abstinent, ale měl by být nekuřák
* měl by vydělávat víc než žena
* alespoň některé zájmy by měl mít stejné jako partnerka

Autor: Majka Vinická, Kbak