Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Potvrzeno! Muži si sex s novým druhem kondomu užívají více! Překvapí vás, proč ho tolik milují

  • 29. ledna 2022 | 06:00

    Vždycky jsem měla dojem, že používání kondomů je v Čechách mnohem zaostalejší než v jiných zemích. V Americe rozhodně muži nesázejí na ženy v tomto ohledu, a tak muže nemusíte přemlouvat, aby ho použil. Sex na jednu noc si tam užívají rádi, ale dbají mnohem víc na své zdraví.

    Ovšem nyní se na trhu objevil nováček v tomto segmentu, který možná dokonce přesvědčí i nás Čechy, abychom tento produkt chránící naše sexuální zdraví vzali na milost. A už je tu i studie, která potvrdila jeho kvality.

  • Nový kondom překvapil

    Studie publikovaná v posledním vydání Journal of Sex Research porovnává hodnocení uživatelů standardních kondomů s těmi, kteří testovali nový typ kondomu CSD500. Ten obsahuje speciální látku určenou ke zvýšení pevnosti, velikosti a délky trvání erekce. Výsledky ukazují nadšení mužů z používání kondomu, což pomůže snížit míru potratů i sexuálně přenosných infekcí.

    Výzkumníci z The Ohio State University vysvětlují v článku ke studii, že muži i ženy v testovací skupině s novými kondomy uváděli větší požitek ze sexu. Muži hodnotili kladně také snadnější nasazování kondomu a přirozenější pocit při souloži.

    Video se připravuje ...
    Trochu erotická, trochu vtipná. Óda na vagínu letí světem • VIDEO: Libresse Sverige

  • Nový vs. běžný typ

    Téměř 16 % mužů dokonce uvedlo, že sex je s novým typem kondomu mnohem lepší než sex bez kondomu. Pro porovnání téměř stejný podíl mužů (17 %) uvádí běžný kondom jako nejčastější překážku k dosažení orgasmu, jak zjistil průzkum e-shopu pro zdravou sexualitu Yoo.cz analyzující odpovědi 905 mužů. Je to dokonce překážka uváděná častěji než nízká sebejistota spojená s vlastním vzhledem (10 %).

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • Prevence šíření infekcí

    Výsledky studie tedy naznačují, že nový kondom by mohl být mocným nástrojem jak v prevenci šíření infekcí, tak v prevenci nechtěných těhotenství,“ uvedla hlavní autorka studie Maria Gallo z Ohio State University College of Public Health. Pro volný prodej byl již schválen ve více než dvou desítkách evropských zemí – prodává se například v Nizozemsku a Belgii.

    Studie zjišťovala po dobu 6 měsíců zpětnou vazbu ohledně spokojenosti s používáním kondomu od 500 párů v heterosexuálních monogamních vztazích v Thanh Hoa ve Vietnamu. Tedy v místě, kde je používání kondomů obzvláště důležité vzhledem k nízké popularitě hormonální antikoncepce a vysoké míře potratů.

Diskuse ke článku
.