Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejpodivnější antikoncepční metody! Lidé věřili olovu i cibulové šťávě

  • Lidé věřili v to, že je před početím chrání třeba cibule nebo brambory.
    16. května 2015 | 06:00

    Jistý kmen v Africe navlékal kondomy na tyče před chýší. Když se jich jedna cestovatelka zeptala, proč to dělají, vysvětlili jí, že proto, aby předešli nemocem a těhotenstvím. Doufali, že je to skutečně ochrání. Lidé ale dříve věřili i mnohem podivnějším věcem, které je měly uchránit před nechtěným rodičovstvím. 

  • Kovové náprstky

    Jako antikoncepce se dříve používal i náprstek.
    Autor: profimedia
    Určitě ho máte doma v šití také, ale rozhodně bychom vám ho nedoporučovali používat jako antikoncepci. Dříve tomu lidé ale věřili. Mysleli si, že pokud si strčí žena náprstek mezi nohy kloboučkem nahoru, zachytí všechny spermie, které do ní muž vpustí. Škoda, že někdo neudělal studii, kolik náprstkových dětí z toho asi vzešlo.
  • Poskočte si

    Řecký lékař Soranus z Efesu věřil, že když bude žena skákat, sperma z ní vyteče.
    Autor: profimedia
    Lidé nejspíše uvěřili na pohádku o oslíkovi, který se uměl otřást. Protože za účinnou ochrannou metodu považovali i skákání. Řecký lékař Soranus z Efesu tvrdil, že pokud žena po koitu skáče na místě, mužské sperma z ní vyteče. Stejný účinek by prý mělo mít i kýchnutí. Nosili tedy řečtí muži při sobě vždy pírko nebo kýchací prášek?
  • Olovem proti dětem

    Jestli vaše tělo zadržuje více vody, než by mělo, měli byste zásadně omezit sůl a cukry.
    Autor: Shutterstock.com
    Pro ženy v Asii a Řecku byla oblíbeným nápojem voda s olovem. Myslely si, že je tento zázračný lektvar uchrání před nechtěným těhotenstvím. Některé chuděry si dokonce hledaly cíleně práci v průmyslové oblasti, aby k olovu měly blíže. Ono něco pravdy na tom, že olovo může fungovat jako antikoncepce, bude. Olovo je totiž tak jedovaté, že by plod neměl šanci přežít. Bohužel často se toho sexu ale nedožila ani žena.
  • Brambory nejen k jídlu

    Brambory
    Autor: Shutterstock
    V Kolumbii přišla žena k lékaři s poměrně kuriózním problémem. Z vaginy jí koukaly kořeny brambory. Žena totiž poslechla svou matku, která jí poradila, že pokud si dá bramboru do vaginy, zabrání tím těhotenství. Naivní dcera tomu uvěřila, ale během čtrnácti dnů začala brambora v ženském těle klíčit. Naštěstí ji lékaři zvládli vyndat bez nutnosti chirurgického zákroku.
  • Prasečí střívka

    Muži v sedmnáctém století by se asi divili, jak vypadá ochrana dnes a že se nepoužívají prasečí střívka jako dříve.
    Autor: profimedia
    Někdy v sedmnáctém století přišli muži na to, jak se chránit nejen proti případnému otcovství, ale i před pohlavními chorobami, které mohli někde v nevěstinci chytit. Začalo se tak používat prasečí střívko jako bariérová ochrana, podobně jako později kondom. Oproti kondomům se ale dalo použít víckrát. Jenže pro většinu obyčejných lidí to byla drahá záležitost, proto raději spoléhali na jiné, nepříliš důvěryhodné ochrany.
  • Cibulová šťáva

    Cibule dokáže učiněné divy.
    Autor: Shutterstock.com
    Cibule prý není dobrá pouze na rýmu a ucpané dutiny, ale i na případné početí! Nebo tedy aspoň si to myslely ženy v patnáctém století. Doufaly, že pokud budou pít cibulovou šťávu, zničí to mužské spermie, které se jim dostanou do lůna. No, jistý antikoncepční účel to mít mohlo – muži se asi nepředháněli, kdo políbí ženu, jež voní jak cibulačka.
  • Hoši od bobří řeky

    Úplněk
    Autor: profimedia.cz
    Těžko říct, jestli je to skutečně pravda, nebo si to vymysleli poťouchlí Američané, aby zesměšnili své kanadské bratry. Ale údajně prý tito seveřani věřili, že před těhotenstvím je ochrání bobří varlata. Respektive lektvar z nich uvařený, který žena vypije při úplňku. Co asi dělaly, když tuto noc prošvihly?
  • Důkladný výplach

    V létě si užívejte vody.
    Autor: Profimedia.cz
    Dnes by si lékaři ťukali na hlavu a striktně by vám to zakázali, protože vnitřní vagina se nemá nijak čistit, jelikož to zvládne sama a vše, co se do ní dostane, jí akorát může uškodit. Ale naši předci věřili, že když dovnitř vpustí proud vody, tak se sperma prostě vymyje ven. 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...