Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chcete lepší sex a silnější orgasmus? Noste podpatky, tvrdí vědci

  • 9. listopadu 2021 | 06:00

    Každá z nás dobře ví, že boty na vysokém podpatku nám dělají delší nohy a vypadáme v nich opticky vyšší a štíhlejší. Samozřejmě to není zadarmo, vždyť i ty nejpohodlnější boty na podpatku se nevyrovnají chůzi v teniskách nebo jiných botách bez podpatku.

    Mnoho z nás se rozhodlo, že bude pro krásu trpět. Vždyť boty na podpatku nás fascinují už od dětství, kdy jsme je potají tahaly maminkám z botníku a před zrcadlem v předsíni jsme zkoušely první catwalk. Více spíš slýcháme o tom, jak nám taková obuv ničí nohy, ale přesto boty s vysokými podpatky nosí každý den více než třetina žen. Díky nim jsou ženy vnímány jako více sexy a fyzicky atraktivní. Vedle toho se ale ukázalo, že podpatky mohou zlepšit milostný život. Ptáte se jak?

  • Průzkum

    Z průzkumu odborníků z Univerzity Fu-Tan v Šanghaji, kterého se zúčastnilo 1263 žen, vyplývá, že 37 až 69 procent dam nosí boty na vysokém podpatku každý den. Milovnice vysokých podpatků jsou obecně muži vnímány jako atraktivnější a více sexy. To dokládají i různé průzkumy. Podle starší studie francouzských odborníků uveřejněné v odborném žurnálu Archives of Sexual Behavior byli muži mnohem svolnější odpovídat na průzkumy veřejného mínění, pokud byla tázající se žena na podpatcích. Dámy na jehlách rovněž mnohem rychleji upoutaly mužskou pozornost v baru. V návazných studiích pak muži, kterým byly předloženy fotografie žen, častěji spojovali krásu, větší fyzickou atraktivitu i vyšší ochotu k randění právě s fotkami žen na vysokých podpatcích. „Muži reagují hlavně na vizuální podněty, proto pokud chce žena upoutat mužskou pozornost, obecně se jí to lépe podaří v botách na vysokých podpatcích. Taková obuv totiž ovlivňuje držení těla, ženy vypadají opticky štíhlejší a vyšší,“ dodává k poznatkům Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

    Co všechno víte o podpatcích?

    Video se připravuje ...
    Co všechno víte o vysokých podpatcích? Zde je jejich historie ve 2 minutách • VIDEO: Pop sugar

  • Zlepšení orgasmu a sexuálního života

    Nošení bot s vyššími podpatky může mít pozitivní vliv na ženský sexuální život. Podle nejnovějšího výzkumu odborníků z Univerzity Fu-Tan v Šanghaji nošení zhruba pěticentimetrových podpatků pomáhá ženám lépe dosahovat orgasmu. Překvapivý poznatek přitom vzešel docela náhodou, původně se totiž odborníci zaměřili na to, jak nošení bot s různou výškou podpatku u žen ovlivňuje svaly pánevního dna. „Právě tyto svaly přitom hrají ve schopnosti ženy dosáhnout vyvrcholení a v kvalitě orgasmu významnou roli. Silnější svaly pánevního dna sexuální prožitek ženy zlepšují, ochablé svaly naopak vedou k problémům při milování a mimo jiné také k inkontinenci,“ vysvětluje Adam Durčák.

  • Na výšce záleží

    Nošení asi pěticentimetrových podpatků dle zjištění vědců podporuje takové držení těla, při němž se svaly pánevního dna opakovaně samovolně stahují, čímž se posilují. Největší efekt byl pozorován u žen, které v takovýchto botách trávily alespoň osm hodin denně. U nižších, ale i vyšších podpatků stejná stimulace vypozorována nebyla. I přes tento zajímavý benefit je však dobré pamatovat na to, že vysoké podpatky nejsou pro dlouhodobé nošení ideální. Podporují bolesti zad a způsobují různé degenerace svalů a kloubů od kotníků až po bedra, nemluvě o negativním vlivu na nožní klenbu.

Diskuse ke článku
.