Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lepší sex pro ženy! Osvojte si nové pojmy v sexu. Co je to rocking, angling, pairing a shallowing?

  • 3. června 2021 | 06:00

    Tak zní názvy čtyř metod, které v průměru osmdesáti procentům žen spolehlivě pomáhají k lepšímu a intenzivnějšímu sexu. Na základě průzkumu mezi čtyřmi tisícovkami žen je definovala a pojmenovala nedávná studie amerických odborníků.

    Rad, jak si mohou ženy užít lepší sex, existuje celá řada. Nejnovější studie provedená výzkumníky z americké Indiana University School of Medicine ve spolupráci s webovým rádcem zaměřeným na sexuální prožitky žen OMGYES však nyní přinesla čtyři metody, které vycházejí přímo z reálných zkušeností žen. „Ačkoliv pro leckoho nemusí být tyto postupy nové, v dané studii se vůbec poprvé dočkaly vlastních názvů. Díky tomu se mohou snáze dostat do širokého povědomí a pomohou ženám při komunikaci toho, co by v sexu rády a co jim dělá dobře,“ komentuje výsledky studie Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz. Výzkumu se zúčastnilo více než 4000 žen ve věku od 18 do 93 let.

  • Rocking

    Rocking neboli „houpání“ zlepšuje prožitek ze sexu podle více než tří čtvrtin respondentek výzkumu. Spočívá v nepřetržitém houpavém pohybu celého penisu v pochvě místo toho, aby partner svůj úd pouze střídavě povytahoval a zasouval.

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

     

  • Angling

    Při anglingu – od anglického slova angle ("úhel") – žena při penetraci pravidelně zvedá, pokládá či natáčí svou pánev tak, aby ji penis či například vibrátor v pochvě dráždil přesně tam, kde sama chce. „Tato metoda podle průzkumu výtečně funguje pro více než 87 procent žen,“ upřesnil výsledky průzkumu Adam Durčák.

  • Pairing

    Lepší prožitek z milostného zážitku přinesl pairing („pár“ nebo „párování“) téměř 70 procentům žen. Studie jej definuje jako stimulaci klitorisu prstem či sexuální pomůckou přímo během sexu, a to ať už partnerem nebo ženou samotnou.

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Na co by muži neměli zapomínat při uspokojování partnerky • VIDEO: Adam Balažovič

  • Shallowing

    Název shallowing pochází od přídavného jména shallow – „mělký“. Metodu, která zahrnuje nehlubokou penetraci vaginy prstem, sexuální pomůckou, jazykem, rty či špičkou penisu, si podle studie pochvaluje více než 83 procent žen.

    Video se připravuje ...
    Expertka názorně předvádí, jak dosáhnout snadněji orgasmu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Klíčová slova:  sex, orgasmus, metoda, technika, sexuální prožitek
Diskuse ke článku
.