Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 tipů, jak začít zase mluvit o sexu, i když už jste spolu dlouho

  • 3. října 2019 | 06:00

    Vlastní manžel může být někdy přesně ta osoba, se kterou mluvit o sexu je nejtěžší. Zvlášť když je to už pár let, co jste to (mluvení) zkusili naposledy. Víme, jak znovu začít.

    Proč se do toho vůbec pouštět? „Dlouhodobé mlčení na toto téma sexuální vztah pozvolna zabíjí, stejně jako výlevy bez ohledu na city toho druhého,“ říká francouzský sexuolog Sylvain Mimoun. V páru totiž neexistuje jiná intimita než ta, kterou prožívají oba společně. Jak ji vzkřísit?

  • Správně to načasujte


    Autor: iStock

    Ne, opravdu se moc nehodí, abyste začali mluvit o své (ne)spokojenosti v sexu přesně ve chvíli, když jste se dozvěděli o obřím nedoplatku za plyn nebo když jste se kvůli něčemu pohádali. Zvolte okamžik, kdy budete v klidu a vaše emoce nebudou vyšponované na maximum. Jedině tak ze sebe oba vydáte to nejlepší. A postupujte polehoučku, protože nikdy nevíte, kdy narazíte na téma, které je pro toho druhého bolestivé. To se může stát naprosto nečekaně a z důvodu, kterému třeba vůbec nebudete rozumět.

     

  • Začněte ujištěním


    Autor: iStock

    Ujistěte svůj protějšek, že ho nechcete nijak ranit nebo se do něj navážet, ale chcete zlepšit váš sexuální vztah. Pokud se toho oba dokážete držet, máte šanci, že váš rozhovor bude mít smysl.

  • Nevíte o něm všechno


    Autor: iStock

    To, že s někým léta žijete, ještě neznamená, že ho znáte skrz naskrz. A v sexu to platí dvojnásob. Připusťte, že o svém partnerovi možná mnohé nevíte. Nepředpokládejte, že dokážete uhodnout každou jeho myšlenku, že mu takzvaně vidíte do hlavy. Pěstujte aktivní empatii, ale hlavně se ptejte a pozorně naslouchejte tomu, co vám odpoví. A se svou reakcí nespěchejte. Někdy je nejdůležitější partnera vyslechnout.

    Podívejte se na nejlepší polohy pro orgasmus:

    Video se připravuje ...
    Umělec maluje polohy pro nejlepší orgasmus do kávové pěny. Podívejte se, které to jsou! • VIDEO: youtube/Glamour

  • Vynechte ano a ne


    Autor: iStock

    Pokud je to možné, vyhněte se otázkám, na které se dá odpovědět jednoduše ano/ne. Zejména pokud váš mužský protějšek neoplývá výřečností, klaďte mu spíše otevřené otázky: „Jaké to pro tebe je, když…“ „Co si myslíš o tom, že…“

    Podívejte se, co radí Tarra White jako svůj tajný sexuální tip:

    Video se připravuje ...
    Pornoherečka radí: Tajný tip, který používám, a pomůže vám k bombastickému sexu • VIDEO: BPŽ

  • Start u sebe


    Autor: iStock

    Je-li pořád ještě potřeba partnera rozpovídat, mluvte o sobě a o svých pocitech. Říkejte: „Já cítím…“ Nebo: „Já si připadám…“ Zejména se vyhněte větám začínajícím „ty nikdy…“ nebo „ty vždycky…“. Nic nedokáže tak rychle uhasit chuť na milování jako vyčítavé poznámky.

  • Soustřeďte se na přítomnost


    Autor: iStock

    Nevytahujte donekonečna znovu a znovu problematická témata z minula. Neobviňujte svého partnera ani sebe sama z něčeho, co se stalo před několika lety. Soustřeďte se na to, co je teď a tady a jak můžete svůj sexuální vztah vylepšit do budoucna.

  • Nejdřív jednejte, potom přemýšlejte


    Autor: iStock

    Jde o to, aby se z vašeho rozhovoru nestala vysilující teoretická debata s cílem "pojmenovat problém“. Taková diskuse by vaši intimitu mohla ještě přidusit. Lepší je soustředit se na pozitivní impulzy, jako jsou zatím nevyřčené sexuální fantazie, nevyzkoušené praktiky nebo neprozkoumané možnosti. Nebuďte jako dva právníci u soudu. Zůstaňte hraví a otevření jeden druhému.

    Náš tip navíc: V aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy najdete tipy na knížky, u kterých se budete červenat – a možná vás inspirují k novým nápadům, které oceníte (nejen v ložnici) vy i váš partner. Nový Blesk pro ženy koupíte na novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v tištěné nebo elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

    Autor: red

     

     

Autor: red
Diskuse ke článku
.