Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlupatý leden: Nechce se vám holit? Tyhle ženy se klidně nechaly zarůst

8. ledna 2019 | 06:00

Vzorem mužů, kteří si nechají růst své kníry v listopadu, aby upozornili na rakovinu prostaty, se zřejmě inspirovala jednadvacetiletá studentka z Británie a rozhodla se přestat se holit v lednu. A aby netroškařila, rovnou své rozhodnutí podpořila založením hnutí Januhairy! Chtěla by jím prý upozornit na to, jak se společnost staví k lidskému tělu. 

 

Laura Jackson nejdříve nechala své ochlupení růst kvůli performanci, ale zjistila, že se cítí mnohem svobodněji, a chtěla, aby se tak cítily i ostatní ženy a přestaly se za své chloupky stydět. S pozitivní reakcí se zpočátku nesetkala ani ve vlastní rodině. Rozhodla se prolomit tabu a vedle toho také podpořit charitu. Doufá, že vybere alespoň tisíc liber pro organizaci Body Gossip.

Charitativní organizace, které chce mladá Britka svým rozhodnutím neholit se pomoci, chce prostřednictvím umění a vzdělávacích programů naučit všechny ženy přijímat své tělo a sebe samu tím nejlepším možným způsobem, chce, aby ženy uměly dostat ze sebe to nejlepší a dávat tím příklad i druhým.

Ženy z celého světa podporují její kampaň a její maminka, které se celá věc na začátku moc nezdála, je nyní její největší fanynkou. Existuje ovšem také spousta žen, které nesnesou ani jeden jediný den bez holení, a pro takové by tato výzva byla asi opravdu nepřekonatelnou. Nejedná se jen o zarostlý klín, ale i o chlupaté podpaždí a nohy. Autorka projektu tvrdí, že se cítí mnohem svobodněji. Já osobně si nejsem jistá, zda bych to vydržela. Chlupaté kamaše asi neskousnu.