Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sex se šéfem nebo s kamarádkou! Proč se vám o nich zdají erotické sny?

  • 11. října 2018 | 06:00

    Někteří lidé si pamatují sny lépe než jiní a jsou v životě okamžiky, kdy si sen zapamatuje snad každý. Nebudeme zabíhat do detailů, kdy právě k takové konstelaci dochází. Každý sen je jiný, některé jsou jako filmy, jiné totálně bláznivé a nesouvislé – a pak jsou tu sny o sexu! Podle vědců sníme o sexu asi osm procent ze všech snů. Ve snech pak nejčastěji dochází k sexuálnímu styku, masturbaci nebo jen svádění.

    Proč se nám občas zdají sexuální sny o lidech, kteří nás vlastně nikdy v reálném životě sexuálně neoslovují? Vědci vysvětlují sexuální sny tak, že vlastně nemají se sexem nic společného. Je to o spojení, o navázání kontaktu se sebou nebo někým dalším. Tyto sny naznačují spíše mentální propojení, které se nám ve snech zobrazuje skrze fyzično. Co konkrétně tedy stojí za našimi erotickými sny?

  • Velké změny v životě


    Autor: iStock
    Sny jsou skvělou platformou pro naše podvědomí. Sny reagují na naše skryté touhy. Sexuálně laděný sen tak může být metaforou nové energie, která se nám v životě probouzí v některé z částí všedního života. Může to být touha po nové práci, cestě za poznáním nebo jednoduše jen nový koníček. Jedním z takových příkladů může být také svatba. Je to velké rozhodnutí a změna v životě, velká zodpovědnost a mnoho lidí se s tím srovnává ve spánku erotickými sny.

  • Nedostatek sexu


    Autor: iStock
    Ač mnohdy sexuální sny nejsou o sexu primárně, pokud máte v reálném životě nedostatek sexuální aktivity a vaše tělo po ní touží, mozek to pozná. Potom vám během spánku plní vaše touhy tím, že vám promítá sny o sexu a pomáhá vám uvolnit napětí. 

    Podívejte se na video, kde Tarra White radí polohy pro rychlovku:

    Video se připravuje ...
    Pornoherečka radí: Jaké jsou nejlepší polohy na rychlovku ve výtahu nebo restauraci • VIDEO: BPŽ


  • Kreativita


    Autor: iStock
    Sex a kreativita mají k sobě hodně blízko, proto není překvapivé, že se člověku, který touží rozvinout své kreativní já nebo který pracuje na novém projektu, který kreativitu vyžaduje, zdají erotické sny. Inspirace v kreativní práci se pak odráží v sexuálních fantaziích ve snu.

    Podívejte se na video, kde se lidé svěřují ohledně své první masturbace:

  • Atraktivita


    Autor: iStock
    Na to ani nemusíte být expertka – pokud se vám někdo líbí a tajně o něm sníte, potom se vám jednoho dne jistě zatoulá do vašeho snění. Když budete mít štěstí, tak do toho erotického. Z takových snů se nechcete ani probudit. Pokud o někom máte erotické fantazie, potom je už jen krůček k erotickému snu.

  • Obdiv


    Autor: iStock
    Občas se nám zdá sen o sexu s konkrétní osobou, u které nás to velmi překvapí. Ale vězte, že to nemusí znamenat, že nějakým podvědomým způsobem toho člověka milujete nebo po něm toužíte. Když si to rozeberete, tak můžete zjistit, že pouze obdivujete některé jeho kvality, které byste sama chtěla mít – jako třeba smysl pro dobrodružství, sebejistotu nebo jinou vlastnost, po které toužíte. Takže pokud se vám zdá o nejlepší kamarádce, kolegovi z práce, šéfovi, nemusí to znamenat, že se s nimi chcete vyspat, jen to, že je v něčem obdivujete. Naše rada zní: Pokud se vám zdá o sexu, užijte si to – a možná se vám poštěstí i orgasmus! Ano, je to tak, i to je možné!

Diskuse ke článku
.