Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Gábi se nebojí zeptat: Sex nerozhoduje! Jak si ženy vybírají otce svých dětí?

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Podle čeho vybrat životního partnera
VIDEO: Adam Balažovič
19. dubna 2016 | 06:00

Najít toho pravého, který vás udělá šťastnou, který vám poskytne vše, po čem prahnete, není vůbec jednoduché. Když najdeme někoho, s kým nás to baví v posteli a sex je zkrátka skvělý, nebudeme si možná mít ráno co říct. Na druhou stranu zase můžeme hodiny proklábosit s někým, kdo nás sexuálně vůbec nepřitahuje. Podle čeho si tedy vybíráme životní partnery?

Je důležitější výkon v posteli, nebo bankovní konto, pokud si vybíráme partnera, se kterým chceme strávit zbytek života?

To je úplně všude stejné. Vhodný partner pro celý život, ten otec dětí, to je ten, který má dobrý přístup ke zdrojům. To znamená, že když je to indiánský náčelník, má v čelence nejvíc per, když žije v Evropě, tak jezdí nejlepší značkou aut. Další důležité věci jsou ukazatele dobrého zdraví: má ctižádost, inteligenci a vzdělání. To všechno souvisí s kvalitním rodinným zázemím. Tito muži jsou ideální a dokážou se postarat o svou partnerku a o jejich společné potomky.

Takže sexuální výkony partnera v tom nehrají roli?

Muži i ženy kromě toho, že mají v hlavě i ten dlouhodobý partnerský program, mají i krátkodobý partnerský program, takzvaně „na jednu noc“. Pokud si žena vybírá partnera jen pro sexuální potěšení, potom inteligence muže ani ostatní aspekty nehrají takovou roli. V tomto okamžiku hrají roli takzvané testosteron-dependentní ukazatele, tedy ty, které souvisí s hladinou testosteronu, mužského hormonu, který určuje mužovu sexuální výkonnost. Těmi znaky jsou muskulatura, ochlupení, také trojúhelníkovitý tvar horní části těla a důležité jsou také hluboký hlas a výška. Tedy ukazatele, které nejsou zas tolik důležité, co se týče partnerství a otcovství.