Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejlevnější způsob, jak podpořit chuť na sex a zvýšit jeho prožitek

Je jablko opravdu tak hříšné?
13. července 2014 | 15:00

Už Eva v ráji věděla, že jablko není jen tak obyčejná plodina. Proč lákalo zrovna ji a ne Adama? Nyní se objevila nová studie, která pro nás má v tomto ohledu vysvětlení. Jedno jablko denně totiž dokáže se ženou udělat divy.

Staré dobré pořekadlo praví: „Denně jedno jablko, drží doktory daleko!“ Takže to, že je jablko pro lidský organizmus dobré, už všichni dobře vědí, ale speciálně pro ženské pokolení má ještě další bonusové výhody.

V Itálii zkoumali 731 sexuálně aktivních žen ve věkové kategorii od osmnácti do třiačtyřiceti let a bez předchozích zdravotních záznamů o sexuálních disfunkcích. Ženy byly rozděleny do dvou skupin, na jedlíky a nejedlíky jablek. Výsledky byly i pro samotné průzkumníky překvapivé.

Autor: profimedia.cz


V testech, které jsou zaměřené na sexuální funkce, frekvenci styku, schopnost orgasmu a přirozenou lubrikaci, obstály ženy, které pravidelně jedly jablka na výbornou, oproti druhé skupině, která jablka nejedla.

Proč je tomu tak? Vědci si to vysvětlují tím, že jablka, stejně tak jako červené víno nebo čokoláda, obsahují polyfenoly a antioxidanty, které stimulují prokrvování, mimo jiné také ve vagíně a tím pádem, pomáhají se sexuálním vzrušením. Jablka obsahují také fytoestrogen, příbuzný ženskému pohlavnímu hormonu, který hraje významnou roli v ženské sexualitě a vaginální lubrikaci.