Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

5 tajů orgasmu aneb Co chtějí všichni vědět, ale bojí se zeptat

  • 16. listopadu 2021 | 06:00

    Sex bez orgasmu je pro mnoho z nás nepředstavitelný, ale jsou i takové ženy, které ho nikdy nezažily. Víte, co probíhá v mozku během orgasmu nebo jak dlouhý může být? Máme pro vás odpovědi na tyto otázky.

  • Mozek se zblázní slastí


    Autor: iStock
    Mozek během sexu vypne. Ztrácíme strach, úzkost, prostě všechny zábrany. Jsme schopni vnímat jen emoce a vzrušení. Nervové buňky vyšlou signály a tělo zaplaví "látkami slasti“, například dopaminem.

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • Právo na orgasmus


    Autor: Shutterstock.com
    Víte, že počet žen, které téměř nikdy nebo jen doopravdy zřídkakdy dosahují orgasmu, se odhaduje na neuvěřitelných 10 až 30 procent? Na druhou stranu 30 procent z nás jsou šťastlivkyně, které orgasmu dosahují velmi často, dá se říct, že prakticky pokaždé.

    Jenže v posledních letech se i toto procento zvyšuje, protože sex už není vnímán jako záležitost reprodukce a mnoho moderních žen si umí říct o potřebné. Umí partnera navést, aby vyvrcholení dosahovaly pravidelně.

  • Sex bez orgasmu nás taky baví


    Autor: iStock
    Až padesát procent z nás uvádí, že jsou s milováním spokojeny, i když neskončí jejich vlastním orgasmem a vyvrcholí pouze partner.

    Dokonce slasti nemusí dosahovat nijak pravidelně, uspokojuje je samotný styk. Znamená to tedy, že pokud žena žije v harmonickém vztahu, sex jí přináší potěšení, i když se jí orgasmu nedostává. Zkrátka jí záleží více na partnerském spojení než na vlastním prožitku.

    Podívejte se, jakou erotickou hračku používala Kleopatra:

    Video se připravuje ...
    Historie erotických hraček aneb Jak si to dělala Kleopatra • VIDEO: Womens' health

  • Krátký, nebo dlouhý orgasmus?


    Autor: iStock
    Slastné vyvrcholení se podle sexuologů dělí na krátké a dlouhé. První trvá 8 až 15 sekund a žena zaznamená okolo 11 kontrakcí, při dlouhém orgasmu registruje v průběhu 50 sekund přibližně 35 nepravidelných stahů.

    Podívejte se na video, kde se lidé přiznali ke své první masturbaci:

  • Multiorgasmus – nekonečné vzrušení


    Autor: iStock
    To je stav, kdy dochází k sérii vyvrcholení, přičemž vzrušení vůbec neklesne a žena je stále neuvěřitelně "při chuti". Nepleťte si ho ale s opakovaným orgasmem! Ten spočívá v tom, že po prvním vyvrcholení vzrušení opadne, ale po dalším sexuálním dráždění nebo opakovaném styku se dostaví orgasmus znovu.  

Autor: ema
Klíčová slova:  sex, orgasmus, láska, vztahy, fakta, tajemství
Diskuse ke článku
.