Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Můj muž chce při sexu pomočit: Není náhodou úchyl?

Co když má váš muž jiné sexuální fantazie než vy?
25. května 2013 | 07:00

Co dělat, když má váš partner jiné sexuální představy než vy a chce je převést do realit? 

„Náš sexuální život už pár let není tak žhavý jako na začátku,“ líčí dvaatřicetiletá Klaudie. Stejně jako každou z nás jí to trápilo a zatoužila, aby to v jejich posteli zase pořádně zajiskřilo. Vyzkoušela nejrůznější věci – erotické pomůcky, sexy prádlo, společnou koupel, ale nic z toho se neosvědčilo.

„Co by se ti líbilo, abychom dělali?“ zeptala se nakonec svého partnera a odpověď, kterou dostala jí doslova šokovala. „Bylo by nádherné, kdybys mě počůrala......“

A bylo to venku. Odvěká fantazie, kterou si dosud její muž nechával pro sebe, vyšla na povrch. Ale příliš pochopení se mu nedostalo. Ostatně, co čekal od ženy, která se při každé návštěvě toalety zamyká a v lese se vyčůrá jen v hustém křoví, když ví, že na ni odnikud není vidět. „To je nechutný, ty jsi úchyl!“ řekla svému muži znechuceně.

Byla její reakce správná? Existují vůbec v sexu věci, které lze označit „za normální“?

Které chyby vám brání v nalezení šťastného vztahu?
Autor: Shutterstock
Co je vlastně normální

"V sexu a sexuálních fantaziích jen těžko můžeme používat slovo normální," říká k tomu sexuolog Ondřej Trojan z pražské TH kliniky. Co je totiž nenormální pro jednoho, může být úplné normální zase pro druhého. „Všechno na čem se dva lidi dohodnou, že chtějí spolu dělat a co jim vyhovuje a při čem si nepoškozují zdraví, je normální," tvrdí. Velmi oblíbené jsou prý mezi páry lehké sado-masochistické praktiky. Nejedná se o nic, co by většina z nás nevyzkoušela nebo nechtěla vyzkoušet. Ono zavázaní očí či připoutání se k pelesti posteli je poměrně oblíbenou praktikou.

Další, i když menší početnější skupina, tvoří lidé, kteří mají zálibu v kůži nebo v exhibicionismu (tedy masturbace před sexuálně nevyladěnou partnerkou).  „Nic z toho není úchylné, pokud partner neupřednostňuje jen jeden druh sexuality a žádná jiná pro něj není vzrušující,“ uklidňuje sexuolog.

"Všem se logicky nelíbí všechno, a jen těžko budete hledat společnou cestu jak uspokojit své sexuální fantazie," líčí Ondřej Trojan. Pokud se tedy neshodnete na tom, že představu jednoho z vás chcete opravdu vyzkoušet oba, nenechte se do toho nutit. Ale na druhou stranu se nebraňte, pokud se vám partnerova představa úplně totálně nepříčí. Průzkumy ukazují, že spousta žen se například brání análnímu sexu. Když však partnerovi v jeho fantazii vyhoví, a postupují v této praktice správě (s lubrikačním gelem a opatrností), nakonec jsou z nových sexuálních podnětů nadšeny.

sex
Autor: Shutterstock.com
přednostňujte hlavně své sexuální nároky

Co poradit Klaudii, po níž muž chce, aby ho počůrala? Odmítnout ho nebo překonat sama sebe? "Upřednostňujte hlavně své sexuální nároky a požadavky," radí sexuolog Ondřej Trojan, "a nedělejte nic, co opravdu nechcete. Pak se z toho může vyvinout odpor k sexu. V hledání sexuální vyladění a fantazií vám též může pomoci sexuolog. „Potkávám páry, kteří přichází po dvaceti letech společného života a jeden nemá vůbec  představu, co druhého vzrušuje nebo o čem ten druhý sní. Když se například zeptám, jestli je partnerka vzrušivá na poštěváčku nebo v pochvě, tak mnohdy ani neví.

Proto i tady platí. Mluvte spolu. Otevřeně, upřímně. Co vás přitahuje. Co byste rádi zkusili. A zkoušejte, experimentujte. Jedině tak se vyhnete sexuální stereotypu.

Autor: Alice Rossi