Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

10 druhů objetí, která vám pomohou zachránit vztah

  • 25. srpna 2023 | 06:00

    Mazlení, už to slovo zní krásně a vyvolává v člověku pocit, že ho potřebuje, a vykouzlí úsměv na rtu při myšlence, že ho provádíte s někým, na kom vám záleží. Existuje spousta důkazů, které jsou vědecky podložené, o tom, že objímání a tělesný dotyk působí na naše těla velmi pozitivně, a to v mnoha ohledech. Objímání zoceluje nejen fyzické, ale také psychické zdraví a především upevňuje pouto mezi partnery.

    Mazlení může snížit hladinu kortizolu, který způsobuje stres a vyplavuje se díky němu do těla oxytocin, tedy hormon štěstí a pohody. Pokud se budete s partnerem často dotýkat, projeví se to i ve vašem vztahu. Je dokázáno, že páry, které mají hodně fyzického kontaktu, který nemusí vždy vést k sexuálním aktivitám, mají méně sporů a pokud je mají, snadněji je vyřeší. Každý jsme jedineční, takže i vaše mazlení může být jiné pro každého. Studie dokazují, že jako vstupní brána k sexu je to v šestnácti procentech, mazlení může být pro mnoho lidí zcela uspokojivé, mnohdy více než sex samotný. Vybrala jsem pro vás deset poloh objímání, které můžete vyzkoušet.

  • Ruka přes rameno

    Jak na to:

    Stačí si pohodlně sednout vedle sebe, na gauč nebo lavičku, či do trávy. Jste čelem k sobě a objímáte se rukama, jeden přes ramena, druhý trochu níž. Můžete se druhou rukou držet za ruce nebo mít ruku položenou na stehně partnera. Můžete si i položit hlavu na jeho rameno.

    Výhody:

    V této poloze si vidíte do očí, můžete snadno komunikovat a působí to velmi intimně. Blízkost vašich těl může vyvolat i sexuální touhu. Můžete si v téhle pozici šeptat do uší, a nebo se jen dlouze dívat jeden druhému do očí.

  • Sezení na klíně

    Jak na to:

    Sednout si partnerovi na klín můžete různými způsoby. Vyberte si vždy ten, který vám vyhovuje nejvíc. Jde to tak, že budete sedět na jeho stehnech, zády k němu, nebo také můžete sedět obkročmo a dívat se mu do očí.

    Výhody:

    Sednout si jen tak ležérně partnerovi na klín můžete téměř při jakékoliv příležitosti. V tramvaji, když je volné jen jedno sedadlo, jen tak v reklamní pauzičce u televize nebo se přijdete na pár minut pomazlit, když si čte zprávy. Je to je další způsob, jak posílit vaše pouto, snížit krevní tlak, protože takovou moc má blízkost toho druhého.

    VIDEO: Nejsi v tom sama: Se sexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu.

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • Naslouchání bušení srdce

    Jak na to:

    Buď vy, nebo partner si lehnete na záda a ten druhý si lehne vedle něj tak, že bude mít hlavu položenou na hrudníku partnera.

    Výhody:

    Naslouchání bušení srdce milované osoby je podobné, jako pohled z očí do očí. Bušení tohoto svalu udržuje bytost, jež milujete, naživu a to je skutečnost, která vyvolává pokoru a vděčnost, že tu můžete být spolu. Doufáte, že pro vás bude bušit nevždy.

  • Hlava v klíně

    Jak na to:

    Posaďte se na pohovku nebo na zem a partner si lehne tak, že si položí hlavu do vašeho klína. Pokud je to partnerovi příjemné, můžete mu výskat vlasy nebo mu masírovat ušní lalůček.

    Výhody:

    Položení hlavy partnera ve vašem klíně podporuje pocity blízkosti a intimity a snižuje stres. Můžete si navzájem hledět do očí, nebo se v téhle poloze dívat společně na film nebo seriál. Je to možnost, jak se navzájem dotýkat a cítit blízkost toho druhého, i když se jen tak povalujete na gauči.

    VIDEO: Trochu erotická, trochu vtipná. Óda na vaginu letí světem...

    Video se připravuje ...
    Trochu erotická, trochu vtipná. Óda na vagínu letí světem • VIDEO: Libresse Sverige

  • Lžička

    Jak na to:

    Lžičku si asi každý dobře dokáže představit, je to i dobrá poloha na intimní sex. Ovšem tady mluvíme o blízkosti a něžnostech, které nemusí vést k sexu. Takže jeden partner leží na boku a druhý si kněmu přilehne, obejme ho rukou a přitiskne se k němu.

    Výhody:

    Tato poloha se nestala tak oblíbenou jen náhodou. Je to velmi intimní pozice, během které se vaše těla dotýkají na velké ploše. Cítíte hloubku svého dechu, a ten který je vpředu dokonce může cítit šimrání dechu partnera na lících. Rozhodně byste se měli v této poloze vystřídat, je příjemné být tím, kdo je schoulený v náruči toho druhého a cítí jeho ochranu a podporu.

  • Poloviční lžička

    Jak na to:

    Jeden z partnerů leží na zádech a druhý se k němu z boku přitiskne. Ten, který leží na zádech, pak položí ruku na záda partnera a ten který se tiskne z boku, obejme partnerovo tělo a položí si hlavu na horní část hrudníku nebo na rameno.

    Výhody:

    Stejně jako lžičkování i tahle pozice je úžasně intimní a sbližující. Její plus je ještě v tom, že si můžete vidět do obličeje a také je ten, který leží z boku blízko k hrudníku a srdci a jak již bylo řečeno, poslech tlukotu srdce má své kouzlo. I tuto polohu si můžete s partnerem střídat, protože v každé pozici cítí člověk trochu jiné podněty.

    VIDEO: Tohle v posteli slyšet nechceme!

    Video se připravuje ...
    Tohle v posteli slyšet nechceme! • VIDEO: Bpž/ccmixter.org(Ramblinglibrarian)

  • Medvědí objetí

    Jak na to:

    Přistupte za svého partnera když stojí a zezadu se na něj přitiskněte a obejměte ho jako když medvídek objímá kmen stromu.

    Výhody:

    Tohle obětí je jedno z nejjednodušších a nejpůsobivějších. V podstatě ho můžete aplikovat kdykoli a kdekoliv když máte chuť se tulit. Ať už jste na koncertě nebo stojíte frontu nebo si v koupelně čistíte zuby, je to především o tom vytvoření fyzického spojení a kontaktu a předání pocitu, že jste milována a dostává se vám pozornosti.

  • Propletenec

    Jak na to:

    Oba partneři leží na boku čelem k sobě a břichem se dotýkají. Vaše nohy jsou propletené jako vánočka a rukama se navzájem objímáte.

    Výhody:

    Břicho je velmi zranitelná část těla, proto pokud se v téhle poloze dotýkají, znamená to velkou dávku důvěry a intimity. V téhle frontální poloze máte opravdu osobní kontakt a propletené končetiny ještě umocňují sílu spojení.

  • Čelíčka

    Jak na to:

    Lehněte si nebo sedněte čelem k sobě a opřete se o sebe čely.

    Výhody:

    Tato poloha je velmi blízká, cítíte dech jeden druhého na svých tvářích. Můžete ji využít třeba k společné meditaci. Když zavřete oči a sladíte dechovou frekvenci může to být velmi spirituální zážitek. Hledění si z očí do očí v tak blízkém spojení nemusí být pro všechny úplně komfortní, ale pokud vám to fyzicky nedělá problém, určitě to vyzkoušejte. Hledění si do očí prohlubuje důvěru a vytváří pocit blízkosti.

  • Listy papíru

    Jak na to:

    Jeden z páru leží na zemi na zádech a ten druhý leží přímo na něm, jako dva listy papíru. Objímáte se navzájem a osoba nahoře si může položit hlavu na hrudník.

    Výhody:

    Je asi jasné, že pokud jsou mezi vámi velké velikostní nebo hmotnostní rozdíly, bude těžké si vyměnit pozice, ten větší nebo těžší bude muset být dole. Výhodou je jistě velká plocha, kterou se vaše těla dotýkají. Pokud byste si chtěli hledět do očí, musela by osoba nahoře zvednout hlavu. Jinak v téhle poloze vnímáme jak tlukot srdce, tak dech.

Klíčová slova:  láska a vztahy, mazlení, oběti, sex, hrudník, vztah
Diskuse ke článku
.