Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sexmise: Hledá se normální chlap! Existuje ještě?

  • 3. prosince 2022 | 06:00

    Kam se poděla široká ramena, kam galantnost a ochranitelské pudy? Možná jsme si to udělaly samy emancipací, možná se stala chyba v matrixu.

    Poslední dobou mívám pocit, že parťáci do života se vytratili. Nejsou. „Vždyť jsi pořád mezi lidmi. To mi chceš říct, že tam nikoho nepotkáš? Musíš se víc snažit,“ řekla mi máma, čímž mě chtěla povzbudit. Kdyby šlo jenom o mě, tak si řeknu, že mám asi klapky na očích a pana Úžasného v tom zástupu nevidím. Jenže stejné pocity se mnou sdílejí i moje kamarádky, kolegyně, blízké i vzdálené příbuzné.

  • PRÝ DOŠLI

    Podle našich maminek a babiček je chyba v nás. Jsme údajně moc náročné a emancipované. Nějak si tím ale nejsem úplně jistá. Sny o princi na bílém koni u většiny skončily společně s pubertou, u těch vytrvalejších pak možná o něco později. A výčet nároků se zkracuje. Dřív jsem od kamarádek slyšela: „Copak toho chci moc, když potřebuju mít vedle sebe chlapa, o kterého se můžu opřít, je čestný, věrný a budu si s ním rozumět?“ Teď slýchávám: „Byla bych ráda, kdyby se mnou místo vypisování a lajků na sociálních sítích zašel aspoň na rande, choval se normálně a k něčemu pak vůbec došlo.“

    VIDEO: "Terapeutka lásky" Markéta Šetinová o seznamování pomocí on-line seznamek...

    Video se připravuje ...
    "Terapeutka lásky" Markéta Šetinová o seznamování pomocí online seznamek • VIDEO: Martin Bartkovský

  • LÍTOST A RADY

    Aby toho nebylo málo, tak fajn povzbuzení chodí i od zadaných žen... To víš, nemůžeš si moc vybírat, jestli chceš stabilní vztah a s někým založit rodinu. Měla bys dělat tohle a tamto... Načež vzápětí dodají: „Ještěže mám toho svého Pavlíka. Jinak bych asi taky zůstala sama. Vůbec bych nevěděla, kde hledat.“ Takže nejdřív se dočkáte kritiky a pak rovnou projevů lítosti. A tu rádi projevují i muži. „Taková krásná, chytrá holka, a je sama?“ ptají se a nemají pak problém rovnou přeskočit k chlípným návrhům. Zajímavé je, že jde z převážné většiny o zadané, nejlépe ženaté muže. Zřejmě to je pro ně zpestření v šedi rodinného života.

    VIDEO: Reflex podcast: Marika Pecháčková o knize Kdo chytá v síti...

    Video se připravuje ...
    Reflex podcast: Marika Pecháčková o knize Kdo chytá v síti • VIDEO: Martin Bartkovský

  • SEZNAMKA ÚSPĚCH NEZARUČÍ

    Internetové seznamky se staly pro mnoho žen nadějí. Po marném hledání v reálu tam je v nabídce přece spousta svobodných mužů lačnících po své vyvolené. A taky tam našla budoucího ženicha Maruška odvedle, tak proč ne já? Kéž by to bylo tak jednoduché. Sice s takovým seznamováním nemám osobní zkušenost, zato moje známé ano! „Když tam narazím na někoho, s kým si rozumím, je to zázrak. Většinou mám ale štěstí na kluky, kteří se zklamali ve své první lásce a získali pocit, že jsme jenom vypočítavé mrchy. Jsou vztahovační, snadno se naštvou a utečou se slovy: Tohle už jsem zažil a nebudu ustupovat. Nebudu ze sebe dělat vola,“ svěřila se mi známá. „Někteří jsou netrpěliví, nejraději by přeskočili seznamovací fázi. Buď jsou příliš rychlí, nebo přehnaně všechno analyzují, aby poznali, zda jsem ta pravá,“ říká další.

    Video se připravuje ...
    Tinder • VIDEO: Facebook.com/Tinder

  • ESEMESKY A NEDOROZUMĚNÍ

    Písemná komunikace je vůbec speciální kategorie. Na jednu stranu nám usnadňuje život, nemusíme se každou chvíli domlouvat na osobním setkání, na druhou stranu spousta lidí zpohodlní a není schopná se na schůzce domluvit vůbec. Díky sociálním sítím navíc mají všichni váš život pomalu v přímém přenosu, takže tím odpadají i otázky: Jak se máš? Co děláš? Dávný kamarád, kterého jste už nějaký ten pátek neviděla, rovnou napíše: „Nechtěla bys se mnou někdy někam zajít?“ Zaplesá vám srdíčko, protože je to konečně někdo, kdo by připadal i v úvahu, takže odepíšete: „No jasně, můžeme.“ Chyba! Když nenavrhnete rovnou přesně, kdy a kde má k schůzce dojít, a očekáváte, že to navrhne druhá strana, tak následuje ticho po pěšině a konverzaci i pohádce je konec. „Asi nemají tolik odvahy, aby si se mnou povídali z očí do očí, a tak si dlouhé hodiny píšeme po messengeru, kdy o vztahu víc mluví, než konají. Pak se klidně odmlčí na dva týdny a potom pošlou jen smajlíka a čekají, jak na to budu reagovat,“ svěřila se kamarádka.

  • GENDER MAGLAJZ

    Vícero pohlaví a nejasné rozdělení rolí vnáší do celého problému ještě větší chaos. Zatímco ženy si stěžují, že už z mužů neprýští testosteron, oni zase vzdychají po ztracené ženskosti. Kde se stala chyba v matrixu? „Přijde mi logické, že by muž měl oslovit ženu jako první. Někteří z nich mi ale řekli, že čekali, až ten první krok udělám já. Když se tak skutečně stalo, tak jsem zase byla moc snaživá, a to taky nechtějí,“ podělila se o svou zkušenost Katka. „Přijde mi, že se z chlapů staly bačkory a citlivost schovávají za aroganci, vznětlivost, dětinskost a hrubost. Jeden kluk chtěl třeba vědět, co mám za mobil, a napsal: Máš iphone, nebo toho zelenýho debila? Když jsem nepochopila, o co jde, a normálně jsem se ho zeptala, tak mi odpověděl, ať nejsem hned uražená (řekl to samozřejmě ostřeji, ale nechci být sprostá),“ hodila do pléna další kamarádka hledající partnera.

  • SUKNIČKÁŘI

    Ti tu bohužel vždycky byli, jsou a zřejmě i budou. Právě oni přebírají iniciativu a vás zahrnou tím, co u ostatních tolik postrádáte. Berou na sebe úlohu lovce, mají charisma, snesli by vám i modré z nebe. Bohužel lžou, manipulují a často jde o narušené osobnosti. Nedokážou si udělat v životě pořádek, sedí na dvou židlích nebo se nechtějí vázat, aby se nezklamali. Podtrženo, sečteno, milé čtenářky, pokud jste také ve stadiu hledání, přeju vám pevné nervy.

  • NÁZOR ODBORNÍKA

    MGR. VOJTĚCH KUKLA, TERAPEUT Z HEDEPY

    SKUTEČNĚ PRAVÍ MUŽI VYMIZELI, NEBO JDE JEN O NAŠI ILUZI?

    Většina žen hledá „toho pravého“, ale ten pravý pro jednu nemusí být tím pravým pro jinou. Pro někoho je to gentleman s dobrým vychováním, pro jinou živitel rodiny a pro další svalovec s ostrými lokty. Gentlemani vymírají a z mužů jsou „baby“. Nebo ne? Kam se teda poděli? Podívejme se na to z druhé strany. Muž se chce líbit ženám, a tak si všímá, co ženy oceňují, jaký typ mužů je nejžádanější. Kolik pozornosti vzbudí podržení dveří nebo svléknutí kabátu v kavárně? A kolik pozornosti sklidí sportovec v plavkách u bazénu? Už u malých dětí můžeme vidět, že opakují to, co jim přineslo největší výhody. A naopak méně dělají věci, kterých si nikdo nevšimne. Neptejte se, kam se poděli praví muži, ale ptejte se samy sebe, jestli pravé muže skutečně oceňujete a dáváte jim důvod, aby takoví zůstali.

Autor: Štěpánka Bínová
Diskuse ke článku
.