Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pomoc, manžel má milenku! Co vám pomůže, a na co se naopak vykašlat?

  • ...
    26. února 2021 | 06:00

    Málokteré manželství se obejde bez nevěry, bohužel. Co však dělat, když zjistíte, že jste ve vztahu tři, ale svou drahou polovičku nechcete vyhodit z bytu na ulici? Jak se s touto situací smířit a ustát ji?

    Je jasné, že se cítíte pod psa a v hlavě vám neustále svítí jedna jediná otázka: PROČ? Než se ale do „něčeho“ pustíte, nechte odeznít prvotní divoké reakce. Není vůbec od věci třeba na pár dnů odjet, nemít nevěrníka na očích a nepřilévat olej do ohně. Pokud ale stojíte o záchranu vztahu, proč to nezkusit? Přijít na to, proč se to stalo, je základem úspěchu – stejně jako vaše chování.

  • Sepište si důvody

    Ve chvíli, kdy se váš partner dopouští nevěry, kterou přiznal, má dojem, že vás vlastně nepodvádí. Ano, zní to divně, ale on je o tom přesvědčený. Proto byste k jeho počínání měla přistupovat stejně. Sepište si důvody, kvůli nimž jste došla k rozhodnutí, že se s jeho milenkou smíříte, a ve chvílích, kdy budete mít pochybnosti, se na ně podívejte.

    Existuje relevantní důvod vlézt druhému do telefonu? To vám prozradí vztahový terapeut Honza Vojtko:

  • Zaměřte se na váš vztah

    Pokud má milenku, je dost pravděpodobné, že u ní hledá něco, co ve vašem vztahu dlouhodobě nefunguje nebo chybí. Zkuste se nezaměřovat na onu ženu, ale řešit problém ve vašem vztahu a pracovat na něm. Nespíte spolu? Zkuste to změnit. Neustále ho za něco peskujete? Změňte taktiku. Pokud se vám podaří problém odstranit, je dost možné, že časem váš partner už milenku nebude potřebovat a svůj poměr ukončí.

  • Hlavně nevyčítat

    Rozhodla jste se, že mu odpustíte, tak tomu dostůjte. Ať už vás k tomuto kroku vedlo cokoli, měla byste se toho držet. Není tedy vhodné dělat mu scény a poměr mu neustále vyčítat. Pokud cítíte, že to sama nezvládnete, vyhledejte odbornou pomoc – partnerskou poradnu či psychologa.

  • Nesrovnávejte se s ní

    V žádném případě se nesnažte se milence vyrovnat. Pokud je mladší a hezčí, nedělejte si z toho hlavu. Uvědomte si, že vy máte jiné přednosti. Největší chybou, kterou teď můžete udělat, je, že se jí začnete zabývat. Čím více se zaměříte na to negativní, tím méně energie a času vám zbude na to pozitivní. Pracujte naopak na svých dobrých vlastnostech, nesnažte se změnit to, co změnit nejde.

  • Zakažte si "agenta"

    Je to sice těžké, ale zakažte si slídění v manželových věcech. Neprohledávejte mu telefon, nesnažte se dostat se k jeho e-mailům. Ať už mezi těmi dvěma probíhá jakákoli komunikace, k ničemu vám nebude. Opravdu chcete znát její obsah?

    Cítíte se vedle partnera sama? Je to hned na rozchod? To zjistíte v aktuálním čísle Blesku pro ženy, které seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

Autor: jin
Diskuse ke článku
.