Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Když je nevěra obzvlášť krutá. V těchto případech se nedá odpustit!

  • 17. května 2020 | 06:00

    Zjištění, že vám byl partner nevěrný, je vždy hodně nepříjemné. A každý z nás se s ním vyrovnává po svém. Někdy lze nevěru překonat a začít znova. Jsou ale situace, kdy bolí dvojnásob, kdy nás srazí na kolena a odpuštění je prostě nemožné…

    Také vám slovo nevěra nahání husí kůži a považujete ji za naprosto nepřijatelnou? Všichni doufáme, že našeho vztahu se týkat nikdy nebude… Jenže jistí si na sto procent nemůžeme být nikým, ani sami sebou. Následky nevěry bývají různé, některé vztahy zničí, některým párům se úlet jednoho z dvojice podaří překonat, a někdy nevěra dokonce může vztahu pomoct. To, jestli ji nakonec překonáte, vždy záleží na spoustě okolností. V životě ale existují situace, kdy zjištění nevěry je opravdu krutou ránou, největší zradou, se kterou se prostě nejde vyrovnat…

  • Před svatbou

    nevěra
    Autor: istock.cz

    Bohužel i takové věci se stávají. Někteří muži asi mají představu, že nevstupují do manželství, ale do vězení, takže si předtím musí náležitě užít. Je jasné, že den D chce mít každá nevěsta dokonalý, a tak má hlavu plnou příprav. A určitě ji ani nenapadne, že by její snoubenec mohl mít v téhle době choutky někde jinde. Vždyť si ji přece vybral za ženu svého života!?

    „Bylo to jak z nejhoršího snu. Po měsících příprav a těšení se během chvíle vše rozsypalo jak domeček z karet. Chlap, kterého jsem považovala za osudového a s kterým jsem chtěla strávit celý život, mi provedl takovou hnusnou věc. Měsíc před svatbou jsem našla v počítači fotky z jeho rozlučky. Vášnivě se tam líbal s nějakou sexy blondýnou a vypadal, že si to fakt užívá. Udělala jsem mu hroznou scénu. Omlouval se sice stokrát, že byl totálně namol a že kromě líbání a osahávání o nic nešlo, ale já mu prostě nevěřila. S pocitem hrozného zklamání a nedůvěry jsem fakt s tímhle darebákem do manželství vstupovat nechtěla a raději jsem svatbu zrušila. Stálo mě to hodně bolesti i peněz, ale vím, že bych to určitě nepřekousla a nejspíš bychom se stejně brzy rozvedli. Pořád věřím, že ještě potkám někoho, kdo to bude se mnou myslet opravdu vážně,“ vzpomíná na největší zradu svého života Martina.

  • V těhotenství

    nevěra
    Autor: istock.cz

    Devět měsíců nosíte pod srdcem plod vaší lásky a těšíte se na společný život jako rodina. Jenže i v těchto krásných a jedinečných chvílích, kdy se rozplýváte nad obrázkem z ultrazvuku nebo nad roztomilými dupačkami, se výjimečně najdou takoví bezpáteřní muži, kteří vše prožívají trochu jinak. A nakonec skončí v jiné posteli třeba jen kvůli rozbouřeným hormonům nebo rostoucímu břichu své ženy… Tuhle zkušenost má bohužel i Alena:

    Měla jsem bohužel rizikové těhotenství a přibrala skoro dvacet kilo, ale stejně by mě v životě nenapadlo, že to bude důvod, aby mě můj manžel podvedl. Jenže několikaměsíční absence sexu a moje výkyvy nálad a řešení zdravotního stavu nejspíš udělaly své. Takže si prostě jen odskočil rozptýlit se a uspokojit svoje potřeby. Dozvěděla jsem se to naštěstí až po porodu, určitě by mi to jinak hodně přitížilo. Ale i tak se mi zhroutil svět. I když tvrdil, že šlo vážně jen o úlet, šíleně mě to ranilo. A vůbec jsem si nedokázala představit, že budeme žít dál pohromadě. Ale kvůli dceři se strašně snažím, abychom nějak fungovali. Ale je mi jasné, že tuhle zradu mu nikdy neodpustím."

  • V průběhu mateřské dovolené

    nevěra
    Autor: istock.cz

    V téhle době býváme pod tlakem hormonů a nejzranitelnější. Hlavně první měsíce jsou pro všechny maminky dost náročné. Ve dne v noci se staráme o miminko a musíme si na tuhle velkou změnu zvyknout. Nevyspalé, vyčerpané, ale také izolované od společnosti potřebujeme partnerovu oporu o to víc. Ale bohužel ne úplně všichni novou situaci zvládnou a od miminkovského křiku a jiného blázince si zbaběle odskočí za jinou ženou, která je milá, nekojí a neřeší jen mateřské starosti. Pořádná podpásovka, že?

    Jasně, přiznávám, že jsem byla hotová, často protivná a na nějaký sex jsem neměla dlouho po porodu ani pomyšlení. A syn byl u mě pochopitelně na prvním místě. Ale ani tohle vše ho přece neopravňuje k tomu, aby mě podvedl! Strašně moc mě tím zklamal. Ale i když to hodně bolí, nechci brát synovi tátu. Takže se s tím budu muset naučit žít…,“ přiznává svou zkušenost Veronika.

  • V době vážné nemoci a v těžkých chvílích

    nevěra
    Autor: istock.cz

    Myslela jste, že spolu budete v dobrém i zlém, v nemoci i ve zdraví… Ne nadarmo jsou tato slova součástí svatebních slibů. Užívat si partnerství, když vše vychází, je snadné. Ale udržet kvalitu vztahu i v době nesnází, je o dost složitější. Reálný život přináší spoustu nečekaných věcí, na které se nikdy nedokážeme dostatečně připravit. Ale dají se zvládnout. Hlavně když na to nejsme sami. V situaci, kdy se dozvíme vážnou diagnózu, máme těžký úraz, zemře nám někdo z rodiny, potřebujeme maximální partnerovu podporu, abychom tyhle těžké chvíle zvládly. Ale určitě nečekáme, že by nás partner, kterému tak důvěřujeme, místo pomoci srazil na úplné dno. Třeba tím, že před všemi problémy zbaběle uteče do náruče milenky.

    Své o tom ví Linda: „Myslím, že nic odpornějšího neexistuje. Když zjistíte, že zatímco vy bojujete o život, partner si užívá jinde, je to fakt kruté. Ublížilo mi to psychicky víc než samotná nemoc, ale nakonec jsem z toho vyvázla mnohem silnější. Tahle lekce mi otevřela pořádně oči a s novým partnerem jsem konečně šťastná.“

Autor: beni
Klíčová slova:  odpuštění, zrada, nevěra, vztah, nemoc, svatba
Diskuse ke článku
.