Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 situací, kdy se nejčastěji provalí nevěra. Na co si dát pozor?

  • Opravdu jste vymazali všechny kompromitující fotografie?
    18. září 2015 | 06:00

    Zatloukat, zatloukat, zatloukat, tak zní zlaté pravidlo všech nevěrníků. Zajímavé je, že ač během svých schůzek a záletů myslí na patřičné utajení, v ostatních chvílích už tak obezřetní nejsou. A tak v klidu posílají sms před zraky svých partnerů a myslí si, že když odejdou na toaletu i s mobilem, že si toho nikdo nevšimne. Jakých chyb se nevěrníci často dopouštějí a na co si dát pozor?

  • Nechávají věci v nezabezpečeném počítači

    Ilustrační foto
    Autor: Profimedia.cz
    Řada partnerů zná navzájem svá hesla, gesta nebo PIN k telefonům a počítačům. I když si myslíte, že jste všechny kompromitující zprávy nebo selfie zlikvidovali, náhoda bude hrát vždycky proti vám: nejednou se stalo, že partner hledal v mailu nebo v telefonu něco úplně jiného - fotku, kterou jste mu kdysi posílala, přihlášku dítěte do kroužku, kterou měl vytisknout, kontakt na dávného známého. Mnohem víc ho ale zaujme nesmazaný odeslaný mail, který začíná slovy: "mocinky se mi stejská, čumáčku". Tady platí pravidlo: změňte si hesla nebo si zařiďte úplně jinou mailovou adresu. Počítače jsou vůbec kapitola sama pro sebe. Řada lidí se z mailů nebo sociálních sítí ani nehodlá odhlašovat. Pak je jen otázkou času, kdy na někoho nepovolaného blikne peprný vzkaz.
  • Zprávy jim chodí přímo na display

    Podle výzkumu tráví lidé s depresemi s chytrým telefonem v ruce denně více než 68 minut.
    Autor: profimedia.cz
    Velice neopatrné jednání nevěrníků je smskovat z chytrého telefonu a nechat si na telefonu nastavení zpráv, které vám na displayi při pípnutí zprávy ukáže rovnou její začátek. Spolehněte se, že ne u každé zprávy od vašeho ňufíka budete. Zcela určitě tam bude ale ten, kdo tam být nemá. Zpráva sice svítí na displayi jen chvilku, i tak se ale dá přečíst a domyslet téměř všechno. Každý telefon se dá nastavit tak, aby se zobrazilo například jméno. (Dát milému nebo milé pseudonym se moc nevyplatí. Zpráva: "Včera jsi byla pěkně žhavá" nepotěší ani od odesílatele skrývajícího se pod jménem Jan Tleskač nebo XY.)
  • Komunikují na záhadných místech

    žena mobil záchod
    Autor: Shutterstock
    Ono vůbec - cvrlikat s milou nebo s milým doma je ošidné. Druhého rozhodně znejistíte ve chvíli, kdy vám přijde zpráva, vy uděláte: "hemchmmm...." a ani si ji nepřečtete. Pak zcela nenápadně vezmete mobil a odnesete ho do dřevníku nebo na kompost, kde čtete a odepisujete jako mourovatí. Také noční zprávy - i když na ztlumený telefon - není radno vyřizovat v noci, ačkoliv se protějšek tváří, že spí. Vsaďte se, že nespí.
  • Nezasvěcují svá alibi

     

    Pivo a preclíky jsou kombinace, bez které se v Německu neobejdete.
    Autor: profimedia.cz
    Pokud používáte jako alibi nějakého kamaráda, zasvěťte ho do situace, i když si říkáte: Kde ten by to mohl někomu vykládat. Vsaďte se, že ve chvíli, kdy se vymluvíte na sraz se spolužáky, které jste pět let neviděla, váš protějšek za pár dní jednoho z nich potká. "Prej jste si to v sobotu užili," zavtipkuje ještě, i když nemá tendenci se nikdy s nikým vybavovat. Následující zmatená konverzace odhalí, že jste si pravděpodobně užila, ale někde jinde a s někým jiným.
  • Chovají se jinak

     

    Když vás chytne křeč například do stehna, značí to, že vám chybí hořčík.
    Autor: Shutterstock.com
    Nejenže nevěrníci často smskují a telefonují z podivných míst. Oni se začnou i podivně chovat. Jsou vůči druhému najednou moc pozorní, začínají sportovat, i když je to předtím nebralo, chodí podezřele často do knihovny nebo zůstávají dlouho do noci v práci. Tohle vždycky vzbudí podezření a od toho je jen krok k tomu najít důkaz: a pokud po něm někdo jde, většinou mu netrvá dlouho, než ho najde.

Autor: is
Diskuse ke článku
.