Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

12 tipů, jak ulovit chlapa on-line: Naučte se česky a investujte do zubaře!

  • Jak zabodovat na internetové seznamce? Upřímností!
    10. března 2015 | 06:00

    Seznamování se na internetových seznamkách se dnes stává naprostým standardem. Pokud hledáte toho pravého, máme pro vás rady od samotných mužů, kteří nejlépe vědí, co je v on-line světě zaujme, a co naopak odradí.

  • Učte se česky

    žena, gramatika, pravopis
    Autor: Shutterstock

    Gramatika má na váš milostný život větší vliv, než si myslíte. Podle nedávného výzkumu na největší americké seznamce Match.com je pro 83 procent uživatelů právě správná gramatika nejdůležitějším faktorem pro výběr potenciálního partnera. V Čechách může být toto číslo ještě vyšší. Ne že by se vstupem na seznamku stal z každého klempíře profesor českého jazyka, ale to, jak ovládáte mateřštinu, o vás mnohé vypovídá. Pro potenciálního nápadníka je úroveň vašeho psaného projevu signálem, že máte přiměřené vzdělání i mentální schopnosti. Pokud si nejste jistá svým pravopisem, minimálně si svůj medailonek překontrolujte třeba v textovém editoru Word, který umí korektury. Každopádně si po sobě text odpovědí potenciálním nápadníkům vždy pořádně přečtěte.


  • Nefňukejte

    žena, počítač, notebook
    Autor: Shutterstock

    Možná, že máte zlomené srdce, bývalý s vámi šeredně zametl, cítíte se ošklivá a neschopná a ze všeho nejvíc potřebujete politovat, ale nic z toho nepište do svého profilu na seznamce. Jak říká Emma Thompson v Lásce nebeské: “Fňukny nemá nikdo rád.” Přeloženo do běžného jazyka, sebevědomí muži hledají sebevědomé ženy. 78 procent z dotázaných v již uvedeném průzkumu uvedlo, že za nejatraktivnější považuje právě sebevědomí. Pokud budete ve svém medailonku projevovat jeho nedostatek, pořádný mužský vás okamžitě vyřadí z výběru. A pokud ne, bude to spíš nějaký manipulátor, kterému samotnému se sebevědomí nedostává a který hledá oběť. A o takové mužské obvykle nestojíme.


  • Zajděte k zubaři

    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock

    Dalším překvapivým zjištěním je, že více než sexy zadeček hodnotí muži na seznamkách stav vašeho chrupu. Ostatně to vypovídá o vašem sociálním statusu a zdravotním stavu více než nekonečný dotazník. Máte-li co ukazovat, je na místě profilové foto se širokým úsměvem. Pokud ne, zuby skryjte a hurá k dentistovi. Investice se vám bezesporu vyplatí nejen v milostném životě.


  • Pozor na nevhodné přezdívky

    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock

    Pokud na seznamce nehledáte jen krátkodobý flirt nebo mimomanželské povyražení, vyvarujte se přezdívek, které jakkoli evokují sex, flirt a podbízivost. Pro solidní zájemce budete totiž za štětku a vyhnou se vám. Dobrý dojem udělá přezdívka vycházející například z literární postavy, filmové hrdinky nebo vašich zálib. Dejte průchod kreativitě a hledejte nějaké slovo, jméno či slovní spojení, které vás vystihuje.

  • Nepředvádějte se


    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock

    Stejně tak není vhodné vystavovat na seznamce příliš provokativní fotografie či fotografie, které jsou příliš vyumělkované. Tedy máte na nich příliš silný make-up nebo jsou hodně vyretušované. Lepší službu udělá povedené selfie nebo momentka z dovolené s detailem na vaši tvář. Vybírejte fotografii, na které se sama sobě líbíte, díváte se do objektivu a usmíváte se. Případně ji doplňte o další, na které je zřejmá vaše postava. Nemusí to být foto v bikinách, stačí takové, ze kterého je patrné, že jste v dotazníku nekecala, že jste štíhlé postavy. Nebojte, i milovníků křivek je dost.

  • Jasně, stručně, bez vytáček a lží

    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock

    Muži nesnášejí dlouhé řeči. Nezajímá je celý váš životní příběh, ale to, jaká jste a zda máte něco společného. Nevypisujte tedy do svého medailonku všechny své životní peripetie, ale upřímně se snažte sama sebe co nejvýstižněji a nejoriginálněji popsat. Holek s profilem “Obyčejná ženská, prý hezká, která hledá toho pravého” jsou totiž na seznamkách statisíce. Stejně tak v mužském provedení. Jistě, v rámci dotazníku můžete vyplnit přednastavené zájmy, preference a touhy, ale vždy máte šanci se nějak představit vlastními slovy. Nepodceňujte ji.

  • Nevymezujte se

    žena, víra
    Autor: Shutterstock

    Pokud pro vás není smrtelně důležité, aby váš budoucí partner sdílel vaši víru, politickou příslušnost, zálibu v metalové hudbě, cyklistice nebo pletení, do svého profilu to nepište. Na seznamce obvykle vybíráte z velkého množství profilů, a proto je podrobujete přísné selekci. Váš politický názor, náboženství nebo záliba můžou být důvodem, proč vás dotyčný vyřadí, netuše, že ani jedno z toho pro vás nijak zvlášť důležité není.

  • Neodpovídejte otázkou

    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock

    Pokud vás někdo osloví, zda byste mu o sobě neprozradila více, neodpovídejte ve stylu: “A co bys chtěl vědět?” Nebo: “Tak se ptej.” Tím totiž vyjadřujete lenost, nezájem nebo nedostatek důvtipu. Vás by mužský takovouto odpovědí zaujal?

  • Nehrajte si na naivku

    žena, anděl, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock

    Nesnažte se vykrucovat, že vás na seznamku přihlásila máma, obvykle se on-line neseznamujete a máte k tomuto způsobu seznamování rezervovaný vztah. Každý inteligentní chlap vám totiž na takové výlevy řekne, ať tedy jdete k šípku a profil si smažete. Jste-li jednou na seznamce, znamená to, že hledáte partnera nebo alespoň povyražení. Nehledáte-li ani jedno, nemáte tam co dělat.

  • Nestěžujte si na muže

    Lež má prý krátké nohy, ale ta malá vám spíš usnadní život.
    Autor: profimedia.cz

    Na vaše lamentování o neschopných chlapech není nikdo zvědavý. Už jen svou přítomností na internetové seznamce dáváte najevo, že jste to s chlapy ještě nevzdala, proto je neunavujte svými negativními pocity. Žádný muž netouží po ženě, která nemá ráda muže, a nedej bože má tendenci je házet všechny do jednoho pytle.

  • Udělejte si na seznamování čas

    Rande
    Autor: shutterstock
    Udržování konverzace se třemi až pěti muži, kteří vás na seznamce pravděpodobně osloví a vy je vyhodnotíte jako zajímavé, zabere poměrně dost času. V okamžiku, kdy to mezi vámi zajiskří, měla byste mít dostatek času na to, abyste mohla konverzaci rozvíjet. Většina on-line ctitelů bude navíc brzy usilovat o osobní schůzku. Zvažte, zda vás dotyčný natolik zaujal, že vám za osobní setkání stojí. Předejdete tak řadě trapných situací. Současně však schůzku zbytečně dlouho neodkládejte. Žádný muž netouží po ženě, která si na něj neumí udělat čas.

  • Buďte upřímná

    Někdy je ve vztahu lhát nutné, ale musíte vědět, kdy vám to projde.
    Autor: Shutterstock

    Rozhodně si na seznamkách nevymýšlejte. Pokud stojíte skutečně o seznámení, je třeba se obrnit upřímností, důvtipem a nadhledem. Můžete si s někým psát celé měsíce, ale vaše osobní setkání bude katastrofou, máte-li velkou nadváhu, ale v profilu jste uvedla “pár kilo navíc”. To samé platí o věku. Buďte připravena jít s kůží na trh. Jinak se k vám nikdo upřímný nepřiblíží.

Diskuse ke článku
.