Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 předsevzetí, která udělají z vašeho roku 2015 svátek

  • Drobnosti, které udělají váš nový rok šťastnější.
    2. ledna 2015 | 06:00

    Většina časopisů radí si novoroční předsevzetí nedávat, protože stejně nezhubnete, někdy tak jako tak budete křičet na děti a v angličtině budete nejspíš i příští rok touhle dobou pořád v mírně pokročilých. Ale není předsevzetí jako předsevzetí. Jsou taková, která se plní skoro sama a udělají z každého vašeho dne letošního roku svátek.

  • Červená rtěnka pro každý den

    Perfektně nalíčené rudé rty vypadají svůdně a k nakousnutí.
    Autor: Shutterstock.com

    Určitě ji doma máte, ale přiznejte si, jak často se odvážíte nanést ji ráno na rty? Přitom není jednodušší způsob, jak být za dámu, než nanést rudou růž. Takže ji koukejte vyhrabat z krabice s nepoužívanými šminkami a přidat do kabelky. Slibme si, že alespoň jednou týdně uděláme světu službu a obšťastníme ho rudými rety.

  • Vyměnit staré prádlo za nové

    Výtok je přirozený, pokud ale pozorujete nějaké změny, navštivte lékaře.
    Autor: Shutterstock.com

    Stoprocentně zabírají větší část vašeho šuplíku na spodní prádlo. Ano, mluvím o starých, opraných a často potrhaných kalhotkách, podprsenkách a punčocháčích. Šup s nimi do kontejneru pro potřebné a honem do obchodu koupit nové. Je na to ten nejlepší čas, protože ve vánočních výprodejích seženete nové krásné za pár korun.

  • Nešetřit na sladkostech

    žena, gurmán
    Autor: Shutterstock

    Když už mlsat, tak ať to za to stojí. Takže, až vás příště přepadne chuť na sladké, dopřejte si luxusní čokoládu nebo dortík v té nejdražší cukrárně ve městě. Má to hned dvě výhody. Za prvé si opravdu pochutnáte a za druhé to s ohledem na cenu luxusních dobrot nebudete dělat často.

  • Dívat se kolem sebe

    žena, anděl
    Autor: Shutterstock

    Tohle předsevzetí sice vyžaduje silnou vůli, ale výsledek stojí za to. Místo neustálého kontrolování chytrého telefonu a vyřizování e-mailů cestou do práce zkuste nedělat nic. Prostě si užít tu chvíli a dívat se kolem sebe. Doporučuji také sundat sluchátka s hudbou, protože se můžete leccos dozvědět. Třeba jen to, co trápí jiné lidi, a uvědomíte si, že vaše starosti nejsou tak strašné. Kromě toho je pozorování okolního světa mnohem zábavnější než sledování Facebooku. Kdo nezkusil, neuvěří.

  • Hodina čtení týdně, minimálně

    žena
    Autor: Shutterstock.com

    Možná nejste velký čtenář, ale hodina čtení týdně ještě nikoho nezabila a rozhodně kultivuje vašeho ducha. Pokud vás to nebaví, nemusíte číst sama. Co třeba dětem dvakrát týdně přečíst pohádku před spaním? A my vášnivé čtenářky prostě nějak musíme zdolat tu kupu knih, která na nás čekala pod stromečkem. Takže knihu do kabelky a žádné výmluvy!

  • Rozčilování má smysl

    Vánoce, žena
    Autor: Shutterstock

    Možná si každoročně slibujete, že se nebudete rozčilovat kvůli hloupostem. A každý rok se rozčilujete kvůli hloupostem. Ale víte co, nic z toho, co vás rozčiluje, není hloupost, takže se klidně rozčilujte dál. Ale rozčilujte se jako dáma. Zkrátka, když vás něco štve, řekněte to. Možná když to vyslovíte nahlas, zjistíte, že tahle hloupost za rozčilování opravdu nestojí.

  • Den vysokých podpatků

    žena, vysoké podpatky, boty
    Autor: Shutterstock

    Alespoň jedny botky na vysokém podpatku má v šatníku každá z nás. Ale většina z nás dává pro denní nošení přednost něčemu pohodlnějšímu. Proto tráví lodičky svůj život povětšinou v botníku, nebo dokonce v krabici. Slibme si, že je budeme venčit častěji. Alespoň jednou měsíčně si udělejme “dámský” den. Vytáhněte ze skříně hezké šaty, šperky, botky na jehlách a ten nejlepší parfém. Vždycky se najde příležitost se pěkně nastrojit. Připomenete si tak ten báječný pocit být ženou – ne jen matkou, zaměstnancem, kuchařkou a uklízečkou.

  • Alespoň jeden kompliment denně

    princezna, žena, královna krásy, debutantka
    Autor: Shutterstock

    My ženy býváme kritické. Jsme kritické k sobě i ke svým blízkým, a to je dobře. Ale často zapomínáme být také laskavé. Věřte, že každý den, kdy někoho potěšíte slovem či gestem, bude hned krásnější. Pochvalte kolegyni nové šaty, muže za jakoukoli maličkost, kterou pro vás udělal, a děti třeba za to, že vymyslely skvělou novou hru. Co na tom, že po nich musíte uklidit celý byt. A usmát se na prodavačku v obchodě, pomoci staré dámě do tramvaje nebo mamince s kočárkem se také počítá.

  • Žít znamená být tu pro druhé

    žena, muž, usmiřování
    Autor: Shutterstock

    Život dnešní ženy je obvykle nekončícím maratonem povinností, práce a tu a tam malých radostí. Někdy míváme pocit, že na našich bedrech leží celý svět. Ale právě to je smyslem našich životů. Proto kdykoli budete mít pocit, že jste na všechno sama, uvědomte si, že mnozí jsou na tom mnohem hůř. A třeba zavolejte kamarádce, protože trable jsou vždycky menší, máte-li se o ně s kým podělit.

  • Každý den udělejme něco pro sebe

    Výhodou toho, být sama doma, je, že můžete dělat cokoli nebo taky nic.
    Autor: Shutterstock

    Cokoli z výše uvedeného nebo něco úplně jiného, ale udělejme to jen a jen pro sebe. Záleží na tom, co zrovna vám udělá radost nebo vám přinese do života něco pozitivního. Zkrátka tak, jako myslíte na všechny své blízké, myslete také sama na sebe.






Diskuse ke článku
.