Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 omylů dokonalých žen! Proč nám muži utíkají se slepicemi?

  • Proč elegantním a chytrým ženám utíkají muži s hloupými a nevkusnými?
    13. listopadu 2014 | 06:00

    Jste upřímná, pravdomluvná, tolerantní, schopná, trpělivá a pracovitá? A myslíte si, že to muži ocení? Pravděpodobně jste na omylu a zatím, co vy necháte mužského jít do hospody,na fotbal, nebo kamkoli, kdy se mu zlíbí, trpělivě po něm uklízíte, vaříte, cvičíte, vyděláváte a nikdy mu nelžete, nějaká jiná nicka si ho obtočí kolem prstu rafinovanou manipulací a citovým vydíráním. Máme pro vás 10 nejčastějších chyb, které naše muže nakonec doslova vženou do náručí jiné. Tohle všechno si my ženy usilující o pozici dokonalé přítelkyně či manželky myslíme, že musíme, a šeredně se mýlíme.

  • Být samostatná

    Autor: Shutterstock.com
    Těžko říct, kdo nám to vsugeroval, ale my „perfektní“ ženy žijeme v domnění, že nezávislost se cení. Proto máme ve zvyku si i přes mysl ochromující zamilovanost udržovat svůj prostor, své přátele a záliby (jakkoli jsou časově náročné). Pravdou je, že mužský sice ocení, když čas od času vypadneme z domu, ale pokud budeme polovinu večerů někde debatovat s kamarádkami nebo zachraňovat svět, brzy si najde jinou zábavu. Je to smutné, ale naše úspěchy nás pro muže atraktivními nedělají. Kamarádům se sice rádi pochlubí, jak úspěšnou a skvělou ženu ulovili, ale uvnitř se budou užírat, že nejsou vaší prioritou. A věřte, že pokud je ten váš jen trochu k světu, najde se nějaká, pro kterou bude číslo jedna jedině ON.

  • Neřešit pořád módu a kosmetiku

    Autor: Shutterstock

    Neustále si z nás utahují, že se vypravujeme hodiny, trávíme spoustu času před zrcadlem a neustále řešíme, že nemáme co na sebe. Ale pozor, tím nám nechtějí naznačit, že to nemáme dělat. Jen o tom nechtějí vědět. V okamžiku, kdy rezignujete na to, být pokud možno stále upravená, najdou si nějakou načančanou fuchtli, která si dělá make up, i když jde jen vynést odpadky. Takže si raději pořiďte slušivé domácí oblečení a nezapomínejte alespoň na BB cream a řasenku.

  • Nemiláčkovat

    Autor: marieclaire.com
    Muži nemají ve zvyku to přehánět s vyznáváním lásky, tedy pokud už mají pocit, že nás už ulovili. Je to podle nich zženštilé a nehodné opravdového chlapa. Ovšem tato zdrženlivost je u nás považována za nedostatek citu a jistou chladnost. Kdysi mi zlomil srdce jeden opravdu cool kluk, který měl pověst nezávislého frajera, a proto jsem se snažila nebýt zamilovaná pipina. Po letech z něj vypadlo, že jsem ho prý dost nemilovala, protože jsem mu nepsala zamilované SMS a nevinula se po něm jako liána, kdykoli jsme vyšli z domu. Vzal si nakonec ordinérní žárlivou blondýnu, která ještě v pětačtyřiceti nosí tričko Hello Kitty (i do společnosti).

  • Sdílet mužské záliby

    Autor: Shutterstock

    Je skvělé, když máte s partnerem společného koníčka. Ale neznamená to, že s novým vztahem musíme zapomenout na romantické seriály, taneční hodiny a jiné holčičí kratochvíle. Ve filmech sice chlapi milují holky, které smaží počítačové hry, nadávají u fotbalu a hrají poker jako James Bond, ale v reálu si svoje záliby raději užijí v klučičí společnosti. Je to zkrátka jejich způsob relaxace a odpočinku od nás žen.

  • Dávat mužům volnost

    Autor: Shutterstock

    My „perfektní“ ženy nežárlíme. Tedy alespoň navenek, protože pak bychom si připadaly jako slepice. Takže muže s klidem sólo vypouštíme na pracovní večírky, pánské jízdy a oslavy narozenin našich společných přátel v dobré víře, že naše důvěra do nich vložená nebude zklamána. Jenže většina mužů netouží chodit do společnosti sólo. Chtějí se vámi pochlubit a navíc fungujete jako pomocník při společenské konverzaci. A když už je na večírku opravdu nuda, mají tam alespoň vás. Když ne, rádi vezmou za vděk společností jiné.

  • Řešit problémy

    Autor: Shutterstock.com

    Muži rádi řeší problémy celého světa, ale když dojde na ty jejich, především domácí, nechávají je raději vyhnít. V dlouhodobém vztahu se samozřejmě řešení každodenních starostí, neshod a rozdílných představ nevyhnete, ale musíte jejich řešení dávkovat. Važte, zda se to či ono opravdu nevyřeší samo. K případné diskusi hledejte vhodnou chvíli, kdy jste oba v klidu a cítíte se komfortně. A předem si pořádně promyslete, co od něj skutečně chcete a jak moc je to pro vás důležité. Muži raději proberou čas od času víc záležitostí najednou, než aby s vámi diskutovali dvakrát denně.

  • Ulehčovat jim život

    Autor: shutterstock.com

    Především na počátku vztahu míváme my „dokonalé“ ženy tendenci dokazovat svému miláčkovi, že ačkoli jsme úspěšná top manažerka nebo podnikatelka, jsme také vášnivá sexy žena, která skvěle vaří a doma by se u ní dalo jíst i z podlahy. Chyba! Už nikdy mu pak nevysvětlíte, že odpadkový koš se nevynáší sám, podlaha se neumí vytřít a prádlo samo pověsit. Ani že někdy jste zkrátka nenaladěná a unavená, takže potřebujete, aby se sakra o něco postaral taky on. Takže jim život nezjednodušujme, aby se už od začátku cítili nepostradatelní. Jsme to my, kdo potřebuje být zachraňován rytířem na bílém koni až do smrti.

  • Být rovnocenným partnerem

    Autor: shutterstock

    V domnění, že za to budeme milované a obdivované, se mužům snažíme vyrovnat intelektuálně, fyzicky i ekonomicky a jde nám to moc dobře. Často tak, že je s přehledem převyšujeme. A v tom je kámen úrazu. Všichni muži až na patologické výjimky touží po ženách, které je potřebují, jsou na nich závislé a kterým mohou dominovat. Alespoň zdánlivě. Neříkám, že máte brzdit svou kariéru, jen aby se váš muž cítil lépe. Ale musíte mu nechat nějaké oblasti vašeho společného života, ve kterých dominuje on. A je jedno, jestli je to starost o rodinný vozový park, elektroniku nebo třeba kuchyni. V něčem pro vás prostě musí být nedostižný.

  • Vědět si vždy rady

    Autor: Shutterstock

    Většina mladých žen nemá to štěstí, aby svou osudovou lásku potkala na první pokus. Než najdeme toho pravého, žijeme obvykle nějaký čas single, takže se musíme naučit poradit si se spoustou takzvaných mužských prací a obecně se životem. A protože jsme „dokonalé“ ženy, umíme to ze všech nejlépe. Za žádnou cenu nesmíte připustit, aby zjistil, že to tak opravdu je. Je to těžké, ale aby vám neutekl za nějakou úplně nemožnou a neschopnou pipinou, musíte mu dát čas od času najevo, že jste bez něj bezradná. Že potřebujete jeho radu a pomoc.

  • Nevyšilovat

    Autor: Shutterstock.com

    „Dokonalá“ žena na svého muže nikdy nekřičí, nedělá scény na veřejnosti, nepropadá panice, když se něco nedaří, jak má, a dokonce ani tehdy, když to zpacká on. Nemluvě o tom, že je tento ideál pro většinu z nás nedostižný, muži nás takové vlastně ani nechtějí. Nejsou totiž hloupí a je jim jasné, že v sobě všechny pochyby, vztek, výčitky a frustraci dusíme a blahosklonně děláme, že se nic neděje. Takže si pak obvykle připadají mnohem déle jako ještě větší pitomci, než kdybyste vybouchla.

Diskuse ke článku
.