Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Láska přes internet: 5 věcí, které je musíte vědět

Víte, jak se seznámit přes internet?
28. dubna 2014 | 06:00

Jste sama, už vás to nebaví, ale máte minimum šancí a času na seznámení? Možná koketujete s myšlenkou, že zkusíte internet a nějakou seznamku. Proč ne. Ale pár věcí byste přitom měla mít na paměti a držet se jich.

Kam kliknout?

Protože na internetu je seznamovacích portálů spousta, je třeba vybrat si ten správný. Důležité například je, jestli jsou na něm profily uživatelů schvalované administrátorem. Ani to sice není stoprocentní záruka, že nenarazíte na blbce, ale jakás takás šance prvotního prověření tam už je. Blokují se smyšlení uživatelé, vulgární uchyláci a podobně. Když se přihlásíte na veřejný chat, který nikdo nekontroluje, můžete narazit na nepříjemnou konverzaci typu „chceš to se mnou dělat v prasečím chlívku? “ To ještě uvádíme celkem slušný výlev.

Láska přes internet
Autor: Shutterstock.com
Něco o sobě prozraďte

Když jste na seznamce, na které se musíte nejdřív zaregistrovat, většinou je třeba vytvořit svůj profil a něco o sobě napsat, i o tom, jakou máte představu o partnerovi a tom, jaký vtah očekáváte. Jinak řečeno, kdo jste a koho hledáte. Když vypadáte jako Marylin Monroe, možná stačí k fotce připsat jen: „když se vám líbím, ozvěte se“. Běžně ale takhle stručný profil moc nefunguje, je příliš neosobní. Strohost spíš odstrašuje, vypadáte pak jako líná nána, která hledá, ale nic proto nedělá. Anebo působíte chladně. To je taky špatně. 

Lež má krátké nohy

Hodně lidí se v profilech vylepšuje a vymýšlí si. Třeba o svém vzhledu, koníčcích, náboženském vyznání, ubírají si léta a podobně. Jen málokdo se nechce trochu vylepšit a přikrášlit. Je to ale hodně krátkozraké: když se pak s vybraným partnerem případně sejdete, pravda vyjde najevo a je z toho trapas a zklamání.

Sprosťákům neodpovídejte

Jestli na váš kontaktní e mail dostanete vulgární nabídky, pornografické obrázky a podobně, neodpovídejte. Už tím, že dotyčnému napíšete něco ostrého, ho provokujete k další konverzaci. Prostě dělejte mrtvého brouka. Jestli vám není osmnáct a nějaký uchylák, kterého ani neznáte, před vámi na web kameře třeba onanuje, radíme vám nahlásit to policii. Jestli jste plnoletá, záleží na vás, jestli právě takovýhle týpek hledáte... My vám kontakt s podobným člověkem opravdu nedoporučujeme. 

Buďte na každou schůzku připravená!
Autor: Shutterstock
Na první rande vždy mezi lidi

Když se vaše kontakty přes seznamku dostanou až k prvnímu rande, sejděte se někde na veřejnosti, ideální je frekventovaná restaurace. Přijmout pozvání rovnou do bytu nebo kamsi do ústraní v parku a podobně, je riziko. Nikdy nemůžete vědět, jaký dotyčný opravdu je. Zkrátka buďte opatrná. A taky někomu z rodiny, nebo kamarádce řekněte, s kým a kam jdete a kdy se hodláte vrátit. Termín návratu dodržte.

Nestrašíme, radíme

Výše uvedené neberte jako strašení. Zlé zkušeností má nejedna seznámení chtivá žena. Věřte, že bez některých zážitků je lepší se obejít.

Autor: rie