Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Očima mužů: Proč nesnášejí svíčky a nenosí květiny

Muži jsou kolikrát s romantikou velice na štíru, ale dokážou překvapit.
6. března 2014 | 13:42

Představa o romantickém rande je v myslích žen a mužů zcela odlišná. My jsme od základu ve valné většině romantické duše a prahneme po tom, aby nám naše představy, které ovšem mnohdy zůstávají jen v naší hlavě, muži plnili. S velkým přemáháním jim to občas docela jde, jenže co se mužům většinou opravdu honí v hlavě při myšlence na romantické rande?


Když nás muž pozve na rande, které je celé v jeho režii, začneme snít a naše představy mnohdy vypadají jako vystřižené z pohádky. Vidíme záplavu svíček a jejich blikotavého světla a v extrémních případech si některé z nás dokážou představit i to, že jsou voňavé a po čem přesně voní. Tak tohle se mužům v hlavě rozhodně nehoní. Svíčky jsou pro ně španělská vesnice natož ty s vůní!


Zatím co vy si představujete sněhobílé ubrusy a exotickou restauraci. On by nejraději zašel na pořádný kus žvance, protože v těch předražených francouzských restauracích, které dávají na talíř porci jak pro anorektickou modelku, se cítí trochu jako homosexuálové. Ideální je pěkná hospůdka, kde před vás na stůl položí půlkulové vepřové koleno, půllitr piva a je vystaráno.

Odhadněte už na schůzce jaký bude milenec.
Autor: shutterstock.com


V našich představách zní v pozadí jemná hudba, nejlépe klavírista s dlouhými prsty, který sedí za svým křídlem a preluduje. Pro chlapy by ideálně mohla být v té hospodě ještě plazmová televize a na ní by běžel jakýkoli sportovní program. Je jim totiž jedno, jaký sport tam bude, milují všechno od fotbalu přes formule.


Květina, ten symbol něžnosti a křehkosti, a pro ženu mnohdy také toho, že na ni muž doopravdy myslel, se v našich a jejich představách také liší. Zatím co my si představujeme pugety, můžeme být nakonec vůbec rády, když přinese alespoň sedmikrásku, kterou utrhl na trávníku v parku. Nakonec to se v podstatě v našich očích hodnotí jako velice romantické gesto ač v jejich případě je to jen neochota utrácet za něco, co za pár dní ve váze zvadne.

Rande
Autor: profimedia.cz
Toužíme po tom, aby si s námi celý večer povídali a jejich pozornost byla taková, s jakou sledují fotbalový zápas a stejně tak ta vášeň a zápal. On se ale nejvíc ze všeho těší na to, že se konečně nají. Holt u mužů musíme my ženy počítat s tím, že se velice silně řídí těmi nejsilnějšími vrozenými pudy a utěšit hlad patří mezi ně.

Samozřejmě, že existují i výjimky, které potvrzují pravidlo, a když se muž opravdu hodně snaží pochopit nepochopitelné, tedy svět žen, tak nám dokážou svojí kreativitou až vyrazit dech.