Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapi jsou na nás krátcí: Ženy jsou důmyslné nevěrnice

Ženská nevěra je mnohem důmyslnější než ta mužská.
19. prosince 2013 | 14:00

Není to nic, na co bychom mohly být pyšné. Nebo ano? Ať se vám to líbí, nebo ne, ženy jsou prokazatelně lepší kamuflátorky nevěr a záletů.

I když se říká, že nevěra a podvádění je typicky mužská neřest, tohle už dávno není pravda. Průzkumy tvrdí, že je to minimálně půl na půl. Jsme nevěrné stejně jako muži, jenže na rozdíl od nich to umíme podstatně líp zamaskovat.

Líní i na utajování
Pánové se ohání tím, že zahýbání je dáno biologicky a proti přírodě nic nenadělají. Jenže když už se do toho pustí, neměli by se chovat jako trubci. Neumí maskovat lechtivé textovky, nechávají si otevřený facebook s usvědčujícími důkazy, takže nevěra na ně praskne dvakrát častěji, než na ženy.

Nevěra
Autor: Shutterstock.com
Lhářky od přírody?
„Velký rozdíl je v tom, že ženy umějí mnohem lépe skrývat své tajné úlety. Jsou lepší lhářky, protože jsou psychologicky mnohem sofistikovanější. Můžete o tom diskutovat, zda je to vrozené či vychované, ale ženy jsou naprogramovány lépe pro vztahy a jsou více než muži orientované na lidi,“ tvrdí doktor David Holmes z Manchester Metropolitan University, který provedl průzkum.

Co nám jde líp?
Při zkoumání se přišlo na to, že zatímco u mužů se nevěra provalí na každého desátého, v případě žen jen každé dvacáté. Jsme totiž mnohem lepší při tedy při skrývání emailů, smsek a zpráv na sociálních sítích. Navíc 40% z nás spolupracuje při skrývání s kamarádkou, která dělá zaručené alibi, kdežto u mužů tuto zaručenou metodu využívá jen 6% podvodníků.

Nejlepší je věrnost
Nechceme tvrdit, že zahýbání je v pořádku a na podvádění bychom měli být pyšní. Jenže když už si nemůže někdo pomoct, měl by se držet hesla doktorka Plzáka: „Zatloukat, zatloukat, zatloukat.“ Ale provalená nevěra bolí mnohem víc a často nadělá nenapravitelnou paseku.

Autor: MAJ