Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Silvestr pro nezadané? Užijte si ho plnými doušky!

To, že nemáte partnera ještě neznamená, že musíte Silvestr trávit takto.
30. prosince 2013 | 10:00

Vánoce jsme nějak přežily, avšak poslední den v roce je už zítra a vy jste stále single. Jak tedy strávit Silvestr, aby to nebyl jen zbytečně promarněný čas? Určitě neseďte sama doma, později byste toho litovala!

Poslední prosincový den slavíme příchod nového roku. Lidé plánují velkolepé oslavy plné alkoholu a bujarých ohňostrojů, ať už v rodinném kruhu nebo mezi přáteli.

Loňský rok jste si ještě o půlnoci připíjela šampaňským a líbala svou drahou polovičku, zato letos nemáte chuť slavit nic, protože vám vztah nevyšel podle představ, ten dlouhodobý přestal fungovat a nebo na toho pravého teprve čekáte.

Nenechte se zdeptat!

Čtenářce Zuzaně se splnil sen! Našla svého vysněného bratra.
Autor: Shutterstock
„I když necítíte potřebu vítat nový rok, rozhodně nezůstávejte poslední den v roce sama doma,“ doporučuje odbornice na vztahy Martina Horáková ze seznamovacího portálu Leyter.com a dodává: „I přesto, že si přes den najdete spoustu aktivit, půlnoční veselení a praskající ohňostroj vás v noci nenechají usnout. Je pravděpodobné, že z okna uslyšíte jásavé vítání nového roku a vaše pocity osamělosti a smutku se tím akorát prohloubí.“

Neházejte ovšem flintu do žita. Máte spoustu možností, jak zahnat chmury a poslední den v roce si řádně užít!

Klasikou na horách nic nezkazíte

Zkuste na Silvestra změnu a připijte si koktejlem
Autor: profimedia.cz
Kdy jindy vyrazit na hory než na Silvestra? Pobyt na pronajaté chatě s přáteli vás může příjemně rozptýlit. „Zkuste na silvestrovské veselí hledět jako na šanci k seznámení,“ radí Martina Horáková.

Ačkoliv na ni vyrazíte se svými starými přáteli, každý sebou může vzít i někoho, koho neznáte. I v omezeném počtu lidí tak můžete nalézt osobu, se kterou si budete rozumět více než jen v přátelské rovině.

Proti smutku bojujte aktivně

Pokud se letos už nepodaří, aby se sešla větší skupina přátel, se kterými byste mohla Silvestra oslavit,  vyrazte na hory jen s kamarádkou. Zimní sport prospěje nejen vašemu tělu, ale může při něm být také skvělá zábava.

Silvestr prožitý na horách je oblíbený hlavně mezi mladými.
Autor: OREA HOTELS
Spousta malých horských středisek navíc připravuje na poslední prosincovou noc prodloužené noční lyžování. Zahřát se a zároveň potkat nové lidi pak můžete třeba u svařeného vína v místním baru. Nemáte-li hory poblíž a nechcete za nimi jezdit, můžete využít třeba noční bruslení, která bývají otevřená i v menších městech. Sama budete překvapená, koho tam můžete potkat.

Nebojte se večírku v domácím prostředí

Šampaňské a sekty jsou slavnostní pití a jejich obliba stoupá
Autor: Bohemia Sekt
Než se zavřít sama v bytě a zabývat se tím, jak vám bývalý přítel nebo manžel ublížil, co se v něm zavřít s partou přátel? Určitě mezi nimi najdete ty, kteří zatím nemají žádné plány a vaše pozvání neodmítnou.

Silvestrovská party doma má totiž spoustu výhod. Přátele si většinou cíleně vybíráme. Jsou to lidé, s kterými si rozumíme a cítíme se s nimi dobře. Oslavit s kamarády příchod nového roku je tedy skvělou volbou. Nejenže vám budou oporou, ale v přátelské atmosféře snadno zapomenete na vaše trápení.

Rozhlédněte se po okolí

Poradíme vám, jak se na Silvestra napít, ale vyhnout se kocovině.
Autor: Shutterstock
Pokud byste si přála na Silvestra zažít něco zajímavého, zkuste projít internetové vyhledavače. Budete sama překvapená, jaké možnosti se vám nabízejí v okolí. Některé kluby dokonce připravují party pro nezadané. Program těchto večírků bývá nabitý hudbou a občerstvením. Vezměte nejlepší kamarádku a vyrazte skvěle nalíčené a oblečené. Věřte, že se nudit nebudete a zároveň poznáte spoustu nových lidí.

Připravte si plán na další rok

Ohňostroj nad Prahou.
Autor: Profimedia.cz
Udělejte si plán na další rok. Zahrňte do něj věci, které byste ráda vyzkoušela, případně se je naučila bez ohledu na to, zda budete mít partnera nebo ne. Místo smutnění se raději upněte v myšlenkách na plnění a důslednou realizaci svých předsevzetí. Ať už je to cvičení, jazyky, tanec, vaření nebo učení se novým věcem, určitě máte něco, čemu jste se už dávno chtěla věnovat a neměla jste na to čas.

Odložte bilancování na neurčito

Na Silvestra vás čekají bohatě prostřené stoly
Autor: sleviste.cz
„Pokud neprožíváte zrovna spokojené období a zažila jste v předešlém roce nepříjemnosti, které vás stále trápí, pokuste se vyvarovat analyzování situace,“ radí Martina Horáková odbornice z internetové seznamky.

Poslední den v roce si užijte už od jeho počátku a nenechte, aby vám ho chmury zkazily. Do nového roku vstupte s úsměvem. Nezapomeňte, že jak na Nový rok, tak po celý rok.

Autor: brig