Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stal se z manžela obtloustlý pecivál? Přimějte ho k činům!

Že už nevypadá jako před lety? Zkuste to prodýchat a zaměřte se na sebe. Vždyť ani vy nevypadáte jako na prvním rande!
14. září 2013 | 10:00

Kdysi jste měla po boku aktivního muže, jenže ten se po letech změnil na línou "hordu tukových polštářů". Chcete ho změnit? Začněte u sebe!

Dobře se na něj podívejte

Pokud vidíte chlapa, který má s tím vaším "kocourem", kterého jste si před lety brala, společné jen to, že se stále jmenuje stejně, ale jinak je z něj jen kopa tukových polštářů, neříkejte mu, jaký je vypasený a že by měl hned od zítřka trénovat na maratón a pětkrát týdně chodit na běhací pás do posilovny. Takhle to nepůjde.

Přestože vás svědí jazyk, vyhněte se jakýmkoliv invektivům. Stejně je tomu i u jiných výtek typu: neumí zatlouct ani hřebík, nevaří, nevysává. Zkuste to prodýchat a zaměřte se na sebe. Vždyť ani vy nevypadáte jako na prvním rande! A to vám vůbec nevadí?! Zapracujte na svém vzhledu, vyjadřování a malých něžnostech. To by v tom byl čert, aby to nevyšlo!

Domluvte se s přáteli a na oblíbený film se dívejte společně.
Autor: Shutterstock.com
Několik tipů, jak ho "oživit":

  • Pokud má rád hokej, kupte lístky na zápas a pozvěte ho.
  • V telce poběží jeho oblíbený film? Domluvte se se známými, že se na něj kouknete u nich nebo je pozvěte k vám. Z debaty může vyplynout další společný program.
  • Kdy jste spolu naposledy lyžovali (byli na túře, v lázních...)? Přineste katalogy a nenápadně je položte na konferenční stolek nebo na postel. Určitě se začte.
  • Provětrejte šuplíky a zkuste v nich pro sebe najít něco sexy, ale ne příliš, aby se hned nevyděsil.
    Neobviňujte
    Autor: Shutterstock.com
  • V žádném případě ho nekritizujte, pouze nenápadně řiďte jeho myšlenky, aby měl pocit, že na všechno přišel sám.
  • Oceňte jeho pomoc při výchově dětí i to, že vám byl v těžkých chvílích oporou. Musí cítit, že si ho vážíte, jinak nedosáhnete ničeho.
  • Muže si můžete snadno omotat kolem prstu
    Autor: profimedia.cz
    Přistupte na jeho návrhy, i když jimi nebudete úplně nadšená, oceňte, pokud vyvine alespoň "jakous takous" aktivitu.
  • Své plány dávkujte pomalu, soustřeďte se nejprve na jednu věc, pak přidejte další. Mnoho požadavků najednou ho přibije zpět na gauč či ke křeslu v obývacím pokoji.
  • Pokud jste udělala všechno možné a víc už nemůžete, máte doma nevyléčitelného pecivála. Pokud ho nechcete vyměnit za jiného, zkuste to přijmout a domluvte se s ním, že jednou či dvakrát do měsíce půjdete ven s přítelkyněmi.
Autor: NČPŽ, lena