Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Stará láska nerezaví: 48 let po rozvodu se opět vzali

Manželé se po 48 letech odloučení opět vzali.
2. září 2013 | 12:30

Ollie Ingram (76) a Willis Holmes (79) se poprvé brali v roce 1955. Po dvou společných dětech a deseti letech manželství se ale rozvedli a každý šel vlastní cestou. Jenže stará láska nerezaví, osud tomu chtěl, že se po téměř padesáti letech stali opět manželi a jak sami říkají, tentokrát je to opravdu na celý život.

První svatbu měl novomanželský pár tradičně v kostele za přítomnosti jen pár přátel a hrála jim k tomu hudba z gramofonu. Tu druhou si ale užili o to více.

„Naše první svatba byla jednoduchá a malá, protože jsme neměli moc peněz. Tentokrát jsme to ale pojali jako party pro přátele. Nechtěli jsme normální svatbu, chtěli jsme, aby si to všichni užili,“ říká šestasedmdesátiletá Ollie o svatbě, na kterou pozvali více jak 100 přátel a stvrdili ji stejnými prstýnky jako v roce 1955.

Manželé se po 48 letech odloučení opět vzali.
Autor: Profimedia.cz
Brali se příliš mladí

Pár se poprvé setkal, když bylo Ollie 14 let a Willisovi 17. Brali se po čtyřech letech na Štědrý den. „Byli jsme spolu deset let a máme dvě krásné děti, ale potkali jsme se příliš mladí na to, aby náš vztah vydržel. A tak jsme se v dobrém rozešli,“ vypráví Ollie.

„Po rozchodu si každý z manželů našel nového partnera „Willis se pak oženil hned dvakrát, já jsem žila 15 let s jedním partnerem a nakonec jsem si jej také vzala.“ Kromě dvou dětí z prvního manželství si Ollie pořídila ještě další čtyři. Bohužel Ollie před třemi lety ovdověla, Willis pak o manželku přišel před více jak rokem.

Manželé se po 48 letech odloučení opět vzali.
Autor: Profimedia.cz
Nečekané vzplanutí

Je tomu 18 měsíců, co se manželé potkali na oslavě narozenin jejich dcery a přeskočila mezi nimi ona pověstná jiskřička, který rozdmýchla nový vztah. „Nikdy bych si nepomyslel, že bych mohl mít takové štěstí a vzít si ženu svých snů hned dvakrát. Ollie vypadala tak krásně, jako kdysi,“ říká Willis. Tehdy po oslavě se dohodli, že po oslavě Willis přespí u Ollie v domě, ale ani jeden rozhodně nečekal, že nakonec budou spát i ve stejné posteli.

Manželé se po 48 letech odloučení opět vzali.
Autor: Profimedia.cz
Vánoční svatba

Za nedlouho už opět bydleli spolu a svou lásku zpečetili zasnoubením. „Zasnoubili jsme se se stejným prstenem, jako když mi bylo 17. Willis se vůbec nezměnil, je pořád stejný,“ směje se při vzpomínce na zasnoubení Ollie, která si svého manžela vzala zase na Štědrý den, a dodává, že si nikdy nemyslela, že by se mohli dát znovu dohromady, ale je si jistá, že tentokrát to bude už napořád.